Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif hoppfullt om Mushekwi: "Inte uteslutet att köpa loss Nyasha"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Om mindre än en månad går Nyasha Mushekwis kontrakt med Djurgården ut. Men än känner klubben ingen större oro över situationen.
- Vi känner oss trygga i de diskussioner vi har, säger sportchefen Bo Andersson till Fotbollskanalen.

Nyasha Mushekwi kom som ett helt okänt namn och blev en stor succé under den allsvenska våren. Lånet från sydafrikanska Mamelodi Sundiwns har gjort elva allsvenska mål hittills för Dif och varit en av de stora anledningarna till klubbens framskjutna tabellplacering. Mushekwis lånekontrakt med Djurgården går ut den 29 augusti. Om klubben inte lyckas behålla den 27-årige anfallaren är sista datum för att ta in en ersättare 11 augusti, då det svenska transferfönstret stänger. Dif-sportchefen Bosse Andersson tar situationen med ro.

- Vi vet förutsättningarna. Vi har ju diskuterat det här mellan tre parter. Nyasha, Sundowns och vi. Det är en bra dialog där spelaren är i centrum. Han har väl varit klar och tydlig med att han trivs i Djurgården. Och att det ska vara ett väldigt bra alternativ som ska komma upp. Han står ju under kontrakt med Sundowns. Och vi har ju varit där för några veckor sedan och har en daglig dialog. Så vi är väl uppdaterade med läget och känner oss trygga med det. Sen hur framtiden ser ut och den biten det är vi inte klara med, hur olika alternativ ska se ut. Och där kan det krävas lite kreativitet och fantasi. Men vi känner oss trygga i de diskussioner vi har och det har ju pågått ett bra tag, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Har ni börjat titta på en ersättare om Nyasha försvinner?
- Det är inte lätt att driva en fotbollsklubb och det är självklart att vi jobbar för att vi ska vara så bra förberedda som möjligt och ha så bra resultat som möjligt. Men jag måste säga att vi känner oss trygga i olika scenarion.

"Inte uteslutet att köpa"
Prislappen på Nyasha Mushekwi sägs enligt Soccer Laduma ligga på tio miljoner kronor. En stor summa för Djurgården att betala. Ett annat alternativ kan vara att förlänga lånet av den Zimbabwe-födde anfallaren. Men Bosse Andersson vill inte utesluta ett köp.

- Det är inte uteslutet att köpa loss Nyasha. Man kan säga så här, det finns alla typer av olika lösningar på det här. Antingen så spelar han i en europeisk toppklubb eller så är han kvar i Djurgården. Sedan hur den lösningen blir får jag återkomma om, säger han.

Är du hoppfull om att få behålla Nyasha efter den 29 augusti?
- Jag är hoppfull. Eftersom vi har en bra dialog och respekt mellan klubbarna och Nyasha är ganska klar och tydlig så är det klart att man är hoppfull.

I klippet ovan kan du höra en tidigare intervju med Nyasha Mushekwi där han berättar om tankarna kring framtiden.

Publicerad 2015-07-31 kl 13:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons