Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

DIF mot omorganisering: ”Har diskuterat med Lagerbäck”

Styrelseledamoten Ingvar ”Putte” Carlsson kollar på en omorganisation och överväger en engelskmodell med en sportchef/manager enligt engelsk modell.
- Det är ett vedertaget sätt att jobba, säger han till fotbollskanalen.se

”Putte” Carlsson är nyligen invald i Djurgårdens styrelse och har till uppgift att se över den sportsliga organisationen, och ska inom kort presentera ett förslag på organisation för styrelsen där Tommy Jacobsson sitter som ordförande.
- Jag tittar väldigt brett på det här. Det gäller att hitta en organisation som är tydlig och där man ska få alla att fungera tillsammans.

Du överväger att införa en manager, hur skulle det fungera organisatoriskt?
- Ja, men man skulle även kunna förändra sportchefsrollen – det är det jag har funderat på om man kan utveckla den.

Så det handlar mer om arbetsuppgifter än titeln manager eller sportchef?
- Ja så är det väl egentligen.

Hur skulle arbetsfördelningen se ut, är det efter engelsk modell där managern/sportchefen står för värvningar och mer övergripande arbete och tränaren sköter det mer praktiska på träningsplanen?
- Det vill jag inte exakt avslöja – men du är inne på rätt vinkling. Men jag kan inte uttala mig än då inget är helt klart. Och jag måste dessutom presentera detta för styrelsen och få det förankrat där.

Vilka fördelar ser du med att arbeta på det sättet, med en ”manager”?
- Om man kollar på klubbar ute i Europa så är det ett vedertaget sätt att arbeta. Sedan har vi i Sverige en annan ”ägarbild”, där vi ju inte har någon ägare, utan det är medlemmarna som röstar fram en styrelse. Det måste man också ta hänsyn till när man bygger en organisation. Styrelsen är ansvarig.

”Putte” Carlsson säger att man har börjat fundera på tänkbara namn för en ny manager/sportchef.
- Vi vill ha in någon där prestigen har försvunnit, och där arbetet är det viktigaste.
Kan du säga något om vilka namn det är du funderar på?
- Haha, nej, det vill jag inte säga än.

Det ryktas om Lars Lagerbäck, vad säger du om det?
- Ja, alltså - Lagerbäck, Magnus Pehrson (före detta DIF-spelare och Gais-tränare, numera i Ålborg) och Björn Andersson (Före detta scout åt Bayern München, jobbar nu med talangutveckling), de har jag alla pratat med för att diskutera hur det ser på framtidens fotboll.

Som en slags konsultering?
- Ja det skulle man kunna säga. Björn och Magnus pratar jag ofta med. Och Lars Lagerbäck har ett sådant facit och en sådan kunskap att honom måste man lyssna på, säger Carlsson.

Andrée Jeglertz tackade under måndagen nej till en fortsättning i Djurgården. Enligt uppgift är före detta DIF-spelare Stefan Alvén ett namn som varit uppe för diskussion – och även Åge Hareide som på tisdagsförmiddagen tackade nej till at t ta över Helsingborgs IF har ryktats vara ett namn som Djurgården tittat närmare på.

Publicerad 2009-11-17 kl 13:13
Annons
Annons
Annons