POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dif nobbade Bangura: "Tyckte att de redan hade spelartypen"

Mohamed Bangura kunde ha gått till Djurgården.
Men Blåränderna tackade nej.
- De tyckte att de redan hade spelartypen, säger Patrick Mörk till Sportbladet.


Det var förra våren som anfallaren började ösa in mål för Värmamo i division 1 – tolv stycken på 13 matcher blev det. Snart började allsvenska klubbar att höra av sig, bland andra Gais, Örebro och Elfsborg, plus Landskrona i superettan, enligt Bangura själv.

Men inte många kom och såg honom i aktion, utan i stället erbjöds provspel, vilket Bangura och hans agent Patrick Mörk ansåg vara oseriöst, skriver Sportbladet. Däremot fick Dif ett förslag om att plocka in Bangura under en period för att bekanta sig med honom, men då ska stockholmarna ha avböjt.

– Mohamed ville gärna bo i Stockholm eftersom han hade sin flickvän där. Vi erbjöd Djurgården att han skulle komma och träna med dem. Men Djurgården tackade nej, de tyckte att de redan hade den spelartypen i laget, säger Mörk till Sportbladet.

Ingvar ”Putte” Carlsson, sportsligt ansvarig hos Dif håller inte med.

– Jag har inte hört talas om det. Jag vet inte om det var så, men jag har i alla fall inte hört ett ord om det, säger han.

Sedermera valde, som bekant, AIK att chansa med Mohamed Bangura. Ett beslut som föll väl ut. Säsongen 2010 var han den starkast lysande stjärnan på Råsunda, och den som förmodligen hade störst del i att rädda de svartgulas kontrakt. Till i år köpte Solnalaget ytterligare en Bangura, Mohameds barndomskompis Ibrahim Teteh, som även han övertygat så här långt.

Publicerad 2011-05-07 kl 11:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå