Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif-supporter misshandlades till döds: "Vi har en bild av vad som skett"

Fotbollssverige är i chock efter att en Djurgårdssupporter misshandlades till döds innan Helsingborg-Djurgården på söndagseftermiddagen.

- Vi har en bild av vad som skett, men vi kan inte säga mycket mer än så för tillfället, säger Ewa-Gun Westford Skånepolisens informationsbefäl, till fotbollskanalen.se.

Allsvenska premiärmatchen mellan Helsingborg och Djurgården fick brytas efter att Djurgårdsfans tagit sig in på innerplan - och efter att uppgifterna om att en Djurgårdssupporter misshandlats till döds innan matchstart meddelades det att matchen inte skulle återupptas.

Det cirkulerade efter matchen mängder av rykten och obekräftade uppgifter om vad som hade hänt -men polisen är försiktig med vad de går ut med.

- Vi jobbar med brottsrubriceringen dråp, men det är ingen som har delgivits misstanke ännu, säger Ewa-Gun Westford till fotbollskanalen.se på söndagskvällen..

- Det har förekommit uppgifter om både det ena och det andra men vi går inte ut med några detaljer kring detta än. Vi har en bild av vad som har hänt men nu jobbar vi för att säkra teknisk bevisning och med att ta in vittnesmål, fortsätter hon.

Efter matchen var spelare och ledare i fotbollssverige bedrövade och upprörda.

-  Jag står här ännu en gång helt tom. Nu har det gått så långt som man kan ana att det kunde gå, med ett dödsfall inom fotbollen, sade Djurgårdens veteranmittfältare Andreas Johansson efter matchen.

Efter sin match med Falkenberg var lagets tränare Henrik Larsson rejält upprörd.

- Det ska fanimej mig inte vara meningen att någon ska gå och dö. Vems ansvar är det? Är det klubbarna? Är det supportrarna själva? Eller är det samhället som ska gå in och ta det? Det är dags att någon börjar vakna. För så här vill jag inte ha det i svensk fotboll eller i någon fotboll, sade han efter MFF-Falkenberg som inleddes med en tyst minut.

Publicerad 2014-03-31 kl 00:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons