Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif-talang: ''Vi behöver inga nyförvärv''

Djurgården nobbar i praktiken större nyförvärv. Allt krut på egna talanger. Philip Hellquist tror på succé och en talang-boom kommande säsong.

- Helt rätt. Vi kan vara ett topplag med den trupp vi hade förra säsongen. Vi klarar oss utan nyförvärv säger Djurgårdens 19-årige supertalang Philip Hellquist

- Jag tror på ett lyft för våra yngre spelare den här säsongen. Med det förtroende vi yngre spelare får så vill man ju verkligen bevisa att ledningen har rätt.
Djurgården satsar cirka elva miljoner kronor per år på egna talanger. Det avslöjade klubbens manager Stefan Alvén för ett par veckor sedan för FotbollDirekt.
Siffror som sannolikt ingen annan allsvensk klubb matchar.
Philip Hellquist är övertygad om att satsningen redan kommande säsong kommer att ge ett definitivt lyft och till och med göra Dif till ett medaljlag.
- Vi kan verkligen få ut mer av det lag vi har. Det är jag övertygad om. Vi kan vara ett topplag även om vi inte får in något stort nyförvärv - det vet jag att vi har kapacitet för, fortsätter Philip Hellquist.

- Nu är det ju hårt jobb som gäller för att lyckas - men som ung talang så betyder det väldigt mycket att få känna ett starkt förtroende uppifrån. Nu får vi bevisa hur bra vi är.
Philip Hellquist är Djurgårdens kanske mest ansedde talang.
Redan förra säsongen började han göra sig ett namn och nu tror han på fullaste allvar på att ta en ordinarie plats under 2011.
- Det tror jag verkligen är fullt möjligt.

- Jag känner att jag har gått framåt under vintern med hjälp av spänstträning från amerikanska NBA i basket. Jag har hållit på i tre veckor och ska fortsätta hela februari ut, säger han och tillägger:
- Och jag är inte ensam - jag är säker på att många av våra yngre spelare kommer att få ett lyft den här säsongen.

Publicerad 2011-01-11 kl 00:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons