Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2d

Dif-talang vill inte lånas ut: "Tror på mig själv - ska vara mitt år"

Foto: Bildbyrån.

Hampus Finndell fick i fjol inte speltid i allsvenskan. 
Däremot är det inte aktuellt med utlåning till nästa säsong. 
- Jag tror på mig själv och att det här ska vara mitt år, säger mittfältaren till Fotbollskanalen. 

Djurgården förstärkte i fjol truppen med talangfulle mittfältaren Hampus Finndell, 18, från Groningen, Holland. Mittfältaren fick ett inhopp i svenska cupen, men speltiden uteblev under året i allsvenskan. Efter säsongen lämnade Özcan Melkemichel sitt uppdrag som tränare, medan Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf kom in från Sirius. 

Hampus Finndell fick i veckan lära känna duon när försäsongen drog igång. 

- Det känns som två mycket bra tränare som även kan passa mig bra med det sättet de vill spela fotboll. Det är mycket via marken och jag tror att de kan passa både hela Djurgården och och mig. Det är bara positivt, säger han till Fotbollskanalen. 

- Vi har inte tränat så mycket taktiskt ännu, men min uppfattning är att de vill förmedla att vi ska äga mycket boll, vara offensiva och dominanta på planen. Det är ett spelsätt som passar mig, fortsätter han. 

Finndell kände - trots knapp speltid i fjol - att det var ett lärorikt år. 

- Jag lärde mig väldigt mycket av förra året. Det är ett sådant år som jag egentligen bara har blivit starkare av. Nu ser jag fram emot det här året med det i bagaget, säger han. 

- Jag känner väl att jag har förberett mig bra och kan förhoppningsvis få en bra säsong och inte bara för mig, även för hela laget. Jag ser fram emot den kommande säsongen.

I dagsläget är det inte aktuellt med en utlåning. Det är inget Findell har pratat om med varken de nya tränarna eller ledningen i klubben. 

- Nej, inte alls. Ingenting. Jag har inte snackat med dem om det, och de har inte snackat med mig om det heller. Jag kör på här och hoppas på en bra säsong.

Skulle det vara aktuellt med en utlåning?
- Nej, inte i nuläget. Vi har precis fått två nya tränare, tränat tre träningar och jag har bara fått positivt intryck av dem. Nej, det ser inte ut som att jag kommer lämna.

Även om det bara är januari, hur ser du på dina chanser till speltid nästa säsong?
- Jag tror att mina chanser är ganska stora. Jag fick inte spela så mycket förra året, men jag tror nog att chanserna är ganska stora att få spela de här året. Jag tror på mig själv och att det här ska vara mitt år.

Publicerad 2019-01-13 kl 11:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons