Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif:s glädjebesked: Youssef visar målform

Djurgårdens anfallsspel brukar vara synonymt med Mattias Jonson men mot Vasalund visade Christer Youssef att det finns fler som vet hur man gör mål i Djurgårdströjan.

- Jag gjorde två mål och det var riktigt trevligt. Det andra var riktigt snyggt. Där dribblade jag av tre spelare innan jag sköt in den, säger Youssef uppriktigt med ett leende utan ett uns av kaxighet.

Djurgården saknade fem ordinarie spelare, däribland målvakten Pa Dembo Touray som lämnat återbud någon dag före matchen på grund av förkylning.
Men under Lennart Wass ledning verkar inte Djurgården störas av att några spelare saknas. Så var det åtminstone inte under den första halvleken mot Vasalund, där Djurgården dominerade spelet med eftertryck.

I synnerhet efter Christer Youssefs mål i den 18:e minuten tryckte Djurgården upp tempot och då var divisionsskillnaden mellan lagen mycket påtaglig.
- Första halvlek tycker jag vi gjorde det riktigt bra. Alla målen vi gjorde kom till efter bra spel. I den andra halvleken blev vi lite för nonchalanta i vårt spel och de får göra två mål. Men det viktigaste var att vi vann matchen, säger Youssef.

Många har förstås undrat hur det ska gå för Djurgården med ett ständigt skadehot hängande över anfalls-esset Mattias Jonson. Men mot Vasalund visade Youssef att det är väl beställt med målgörare i hans frånvaro.
- Jag är nöjd med min insats och fick visa också att jag kan göra mål och inte bara vara en framspelare. Mattias är viktig för oss men jag tycker vi visade idag att vi har ett bra anfallsspel. Det enda problemet idag var att vi släpper in lite för billiga mål fortfarande.

Efter de två fullträffarna mot Vasalund ser Youssef ut som en självklar spelare i startelvan i premiären mot Häcken kommande helg.
- Det där är upp till Lennart att bestämma. Men det är klart - jag vill alltid spela men det vill väl alla fotbollsspelare, säger Youssef.

Publicerad 2010-03-07 kl 18:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons