Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Difs investerare tror inte på ny Källström

Allsvenskan

Djurgårdens riskkapitals ordförande Tommy Jacobsson tycker att spelarmarknaden har förändrats. Det går helt enkelt inte att värva någon ny Kim Källström.

När Djurgården värvade Kim Källström från Häcken och sedan sålde honom vidare utomlands var det en lönsam affär. Sportsligt för klubben och ekonomiskt för investerarna. Under Djurgårdens starka år i början av millenniet gjordes flera liknande affärer. Men något sådant kan man inte hoppas på i år.
- Det har förändrats sedan dess. Det är mycket tuffare i dag eftersom det verkar som att svenska klubbar inte vill sälja till varandra, berättar Djurgårdens riskkapitals ordförande Tommy Jacobsson för fotbollskanalen.se och exemplifierar:

- Robert Åhman-Persson var ju exempelvis en sväng över i Danmark efter att han lämnade AIK innan han gick till Malmö.

ANNONS

Vad tycker du om det?
- Det är lite tråkigt. Provinsiellt, svenskt beteende, men det är väl så det är. Det gynnar ju inte svensk fotboll direkt eftersom vi kommer att tappa en massa talanger. Men det är för svårt att göra en sådan affär i dag. Det tror jag.

Beror det på att svenska klubbar kräver högre priser för försäljningar inom landet i dag?
- Det beror ju på spelarens och klubbens situation kontraktsmässigt. Men rent generellt så har det blivit väldigt mycket svårare.

I dag väntas Djurgårdens riskkapitals styrelse rösta igenom en nyemission som ska ge kapital att värva för. Men någon ny Kim Källström, Fredrik Stenman eller Andres Isaksson bör man alltså inte vänta sig.

Publicerad 2009-05-20 kl 00:48
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto