Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

DIF:s mardrömsfys fortsätter: ''Blir än hårdare''

Djurgårdens stentuffa fys under sommarens VM-uppehåll får en fortsättning. Trots tuff kritik så väntar fler mardrömsveckor under vintern som ska bli tuffare än någonsin.

- Vi ska träna än hårdare. Det blir tufft på samma vis under vintern som under VM-uppehållet - som bara var början, avslöjar Djurgårdens manager Stefan Alvén för FotbollDirekt.se.

- Det blir väldigt hård vinterträning. Vi kommer kräva ännu mer av spelarna som vi vill bygga upp ytterligare.

Det var i somras som Djurgårdens ledning kände sig tvingade att drastiskt göra någonting efter en tung start. En blygsam tolfteplats gjorde att krisen lurade.
Draget blev två stentuffa fysträningsveckor under VM-uppehållet och tungt nedtränade spelare.
Kritiken lät inte vänta på sig.
Både från spelarna som ansåg att det var en felprioritering men också från Djurgårdens föredetta fystränare Inge Johansson som kom med mycket hård kritik i Sportbladet där han omyndigförklarade satsningen.

Men några månader senare så ser Djurgårdsledningens drag likväl vinnande ut. Så här i efterhand en vinnande formula som gett ett efterlängtat lyft för ett Djurgården som har chansen på en femteplats, två omgångar före slutet.

- Hur mycket det ligger bakom vårt lyft?, det vågar jag inte säga. Men det har ju i alla fall inte gjort oss sämre, säger Djurgårdens manager diplomatiskt men konstaterar ändå belåtet:

- Vi kände ju direkt att det här var rätt, även om alla kanske inte tyckte det. Men så är det alltid, vissa gillar saker, andra inte. Men därefter har det inte varit några problem och alla våra spelare har ställt upp fantastiskt.

- Och som det har gått så tror jag att det är svårt för någon att känna missnöje när det visat sig fungera och gjort oss bättre.

Nu ska modellen modifieras inför vinterhalvåret.
Djurgårdens ledning sitter ideligen i samtal med det medicinska teamet och ska nu ytterligare utveckla arbetsmetodiken kring lagets fysträning till den försäsong som väntar.

- Vi har ett stort, stort förtroende för vårt medicinska team. Vi pratar hela tiden med våra läkare, sjukgymnaster och fystränare. Och det vi gemensamt kom fram till i somras har ju inte varit fel. Vi har blivit bättre och vi har inte lika många skador längre.

Vad säger du till era kritiker som inte trodde på satsningen?
- Att de inte har sett hur vi verkligen har tränat. De har bara hörsägen och då är det svårt att ha synpunkter och riktigt veta hur det ser ut.

Publicerad 2010-10-28 kl 14:55
Annons
Annons
Annons