Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dif:s scout kan värva "egen" målvakt: "Kontakter en del av fotboll"

Djurgården jagar Ängelholms succé Matthew Pyzdrowski.
Vars före detta agent nu är chefsscout för Dif.
- Magnus Pehrsson har en bra relation med min agent, säger målvakten till fotbollskanalen.se.

Djurgårdens målakt Pa Dembo Touray försvinner efter säsongen och då kan Ängelholms målvakt Matthew Pyzdrowski vara ersättaren. Amerikanen har stor del i att Skåne-laget slåss om en allsvensk plats - har bara släppt in 29 mål på 24 matcher – och ÄFF inser vad som väntar.

- Han har en klausul om att han kan gå till ett allsvenskt lag efter den här säsongen. Och hans agent har skrivit på för Djurgården som rekryteringschef, sager Ängelholms tränare Joakim Persson till Fotbollskanalen.se.

Djurgårdens manager Magnus Pehrsson har följt den 25-årige Pyzdrowski sedan flera år tillbaka. Faktum är att han ligger bakom amerikanens flytt till Ängelholm.

- Jag ringde till Magnus och frågade om han visste om någon målvakt. Jo, sa han, jag vet faktiskt om en som jag hade på provspel i Gais, en amerikan. Jag har följt upp honom, han har en fantastisk styrka och spänst. Men han har inte spelat kontinuerligt med matcher på hög nivå, så jag är lite osäker på honom, berättar Joakim Persson.

Och nu vill Djurgården ha honom?
-Ja, vi är ju lite oroliga för det. Han har en klausul att han kan gå till ett allsvenskt lag efter den här säsongen, men går vi upp så finns inte den klausulen, så vi får hoppas på det.

Målvakten Matthew Pyzdrowski vill uppåt:

- Vi får se vad som händer. Det är klart att man vill spela i den högsta serien. När jag kom hit visste jag att det finns möjlighet att komma vidare. Jag trivs bra i Ängelholm, kunde inte ha hamnat på ett bättre ställe för min start i Europa.

Hur kom du till Sverige?
- En kombination av min agent och Magnus Pehrsson. Jag tränade med Gais när han var där, vi skapade en kontakt. Det har varit bra för mig att ha honom som support. Och han har en bra relation med min agent. Och Magnus har en bra relation med Jocke, så han tipsade honom om mig. Han sade: Jag har en bra målvakt som du borde kolla på.

Har du en svensk agent?
- Just nu är min agent en amerikansk firma som heter Wasserman Media Group. Jag hade en agent som tog ett jobb i en fotbollsförening, så han är inte agent just nu. Så jag har inget samarbete med honom längre, utan med hela agenturen. Det är några som hjälper mig.

Är det Khaled El-Ahmad som är din agent?
- Han var det, ja, innan han tog jobbet i Djurgården.

Är det en fördel?
- Ja, absolut. När du har en bra relation med någon eller några från en klubb, som känner till dig, så är det klart att det kommer att bli ett intresse. Kontakter är en del av fotbollen.

Har du hört något från Djurgården?
- Inte personligen, men när jag pratade med min agent så sade han att det finns några klubbar som är intresserade. Så jag har sagt att jag inte vill veta vilka de är. Jag har sagt till min agent och agenturen att de inte ska säga något innan säsongen är slut.

Vilken agent pratar du om?
- Agenturen i USA.

Ängelholms mediakontakt Per Johansson på frågan om vem som är målvaktens agent:

- Khaled El-Ahmad.

Några dagar efter att artikeln publicerats ringer Per Johansson till Fotbollskanalen.se.

- Det har blivit ett missförstånd. Jag och Jocke Persson visste inte om att Khaled har slutat som agent. Vi har fått reda på det av vår ordförande.

El-Ahmad nekar till att vara Pyzdrowskis agent - läs svaret här.

Publicerad 2011-09-16 kl 12:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons