Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

DIF:s sportchef: ''Vi vet mer än media''

Inte många tror på Djurgårdens nysatsning. I går brännmärkta och utdömda på upptaktsträffen. Ett farsartat tips för Djurgårdens sportchef.

Misstroendeförklaringen mot nya Djurgårdens möjligheter var solklar på gårdagens upptaktsräff. Djurgården blir ett fortsatt bottenlag under 2010.
Tio procent av tränare och journalíster trodde att det blir superettan - bara Mjällby och Åtvidaberg var mer utdömda.

- Men jag tycker inte att det ligger någon större dramatik i det här tipset. Tror det är väldigt få journalister som sett våra matchjer under försäsongen, säger Djurgårdens sportchef Stefan Alvén till FotbollDirekt.se.

- De allra flestas tips bygger säkerligen på en känsla från hur Djurgården såg ut förra säsongen.

Då var Djurgården bara sekunder från att åka ur innan Mattias Jonsons mål i förlängningen mot Assyriska blev räddningen och med det ett framtidshopp.
Men det är få som tror att Djurgårdens problem upphörde med det lyckliga kvalslutet.

- Vi vet vad vi har för kapacitet och jag vill nog säga att vi vet mer än journalisterna gör om vad vi har för kvaliteter.

På mer handfast vis går det emellertid att tänka sig att kritiker ser en för tunn trupp framför sig och att det är därför Djurgården inte kommer att kunna konkurrera högre upp i tabellen.

- Men en sådan här analys kan aldrig bli rättvisande därför att då måste de som tippar ha följt respektive lag ingående under försäsongen. Frågan är egentligen hur många som har koll?

Men kan inte du själv oroas av era skador och en numerärt tunn trupp?
- Neej, jag, vi, känner oss trygga där också. Och skadorna, det är klart att det inte är bra men alla lag är sårbara för skador på nyckelspelare. Men det viktiga är att vi känner att vi har back-up, för det har vi.

- Sedan känner vi också att skadade spelarna är på rätt väg. Vi har fått lugnande besked från våra läkare - så där är vi också lugna.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-03-09 kl 15:04
Annons
Annons
Annons