Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

"Disciplinerad och cynisk fotboll gäller"

Allsvenskan

Gais vann med 2-0 borta mot Örebro efter en utmärkt försvarsinsats. Lagkaptenen Fredrik Lundgren berättar att taktiken föll mycket väl ut.

- När man har tuffa matcher på bortaplan är det den disciplinerade och cyniska fotbollen som gäller, säger Lundgren till FotbollDirekt.se.

Gais bjöd kanske inte på något skönspel mot Örebro men känslan var ändå att laget hade övertaget mot ett allt mer desperat spelande hemmalag, som ideligen försökte hitta spelvägar förbi ett kompakt Gais-lag.

- Vi vet att det här är en tuff bortamatch och vi spelade disciplinerat. Vi hade tålamod och gjorde en bra försvarsinsats. Det är sånt som bäddar för vinst på bortaplan och nu var vi också vassa på omställningar, säger lagkaptenen Fredrik Lundgren, som var den som höll ihop backlinjen på ett föredömligt sätt.

Annons

- Örebro blev bara mer och mer pressat och desperat efter att vi gjort 1-0.

Lägg därtill att Gais fick fart på sina offensiva spelare. Wanderson gjorde säsongens första mål och nye spelaren från Norge, Aram Khalili, som bara varit i klubben i någon vecka också gjorde mål - i sin debut dessutom.
- Riktigt kul och framförallt starkt att han börjar leverera på en gång. Det är viktigt att vara offensiva får göra mål och det var också två vackra mål, säger Fredrik Lundgren.

3-1 mot AIK och 2-0 mot Örebro, däremellan bottennapp mot lag som BP och Mjällby.
Ojämnheten gäckar laget och det är just den som Lundgren hoppas bli bättre. Han vill heller inte gå med på att spelarna skärper till sig lite extra när topp-tippade lag som AIK och Örebro är på andra sidan, jämfört med tippade bottenlag som Mjällby och BP.

Annons
- Det är klart vi är ojämna och vi hade en bra seger mot AIK och följde upp den mot ett bottennapp mot BP. Men vi spelade inte lika naivt idag som senast.

- När man ser hur jämn allsvenskan är borde man kunna tända till mot alla lag.

Hur ska ni gå vidare från det här nu så att det inte blir pannkaka igen i nästa match?
- Vi får börja titta på video och trycka på saker vi gör bra - att vi kan korrigera mittfältet bra från försvarslinjen och hitta in med rätt bollar. Då ska vi kunna börja vinna några matcher på raken.

Publicerad 2010-04-12 kl 22:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto