Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dispyt efter Djurgården-Häcken: "Tog varandra i hand"

Allsvenskan

En dispyt uppstod efter Djurgårdens seger mot Häcken.
Martin Olsson och Hampus Finndell var inblandade, och en matchdelegat har nu rapporterat Häcken, som förening, till Svenska Fotbollförbundet.
- Vi får se vad som händer, säger Häckens sportchef Martin Ericsson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Djurgårdens IF besegrade under söndagen BK Häcken med 2-1 på hemmaplan i allsvenskan. Stockholmslaget gick därmed upp i serieledning, medan Häcken är på åttonde plats i tabellen. Efter matchen uppstod en dispyt mellan två spelare, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om. 

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson berättar att Häckens back Martin Olsson och Djurgårdens mittfältare Hampus Finndell var inblandade i dispyten. Andersson var inte på plats under händelsen och vill inte säga så mycket om vad som egentligen hände, men menar att spelarna i slutändan tog varandra i hand. 

ANNONS

- Det var en ganska tuff match med en hög intensitet och mycket som stod på spel. Efter matchen blev det en dispyt och vad som gjordes kan jag inte säga, då jag inte var på plats, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Andersson berättar att Olsson bad om ursäkt efteråt och att spelarna skakade hand. 

- När allt hade lugnat ner sig och spelarna hade duschat ville Martin Olsson be om ursäkt till Hampus Finndell och Magnus Eriksson, som var alldeles i närheten, när det skedde. För vår del pratade de av sig, tog varandra i hand, gick vidare och önskade varandra lycka till. Där var jag med. Det stämmer att det var en dispyt, men vad som gjordes kan jag inte säga. Däremot var Martin Olsson lite ångerfull efteråt och alla kan göra fel. Sedan tog man varandra i hand. Vi har ingen anledning att göra en anmälan. 

ANNONS

Djurgården har därmed inte velat gå vidare och anmäla incidenten till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd. Andersson ser ämnet som avklarat. 

- Alla kan göra fel och i och med att jag själv inte var på plats kan jag inte säga så mycket. Jag vet ungefär vad som hänt och våra spelare träffades efter matchen. För mig är det ingen sak efteråt. Jag var med på plats när man tog varandra i hand och pratade. Nu får man gå vidare, säger Andersson. 

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen kommer en matchdelegat rapportera in händelsen till Svenska Fotbollförbundet. Riksombudet, på SvFF, får därmed framöver ta beslut om fallet drivs vidare till disciplinnämnden. För GT berättar delegaten att han kommer rapportera BK Häcken som förening, då en förening har ansvar för sina spelares uppträdande. 

ANNONS

Häckens sportchef Martin Ericsson säger så här om incidenten:

- Det blev utrett mellan spelare och övriga på plats i går. Jag, Bosse (Andersson, Djurgårdens sportchef) och spelarna var med, så det kändes väldigt respektfullt och bra, säger Ericsson till Fotbollskanalen.

Vad känner du för att Häcken rapporteras in till förbundet?
- Vi får se vad som händer. Jag har full respekt för deras arbete och vi får förhålla oss till det när den rapporten kommer.

Vad känner du för Häckens del i dispyten?
- Jag tycker att det är viktigt man agerar med respekt gentemot varandra. Det är mycket känslor i fotboll och det är så i stridens hetta. Sedan händer det saker ibland och vi tog det på ett respektfullt och vuxet sätt. Känslor kan styra ibland, men jag tycker att vi löste det på ett bra sätt tillsammans, både mellan spelare och klubbar. Jag tycker att det är viktigt att man kan se varandra i ögonen och prata med varandra på ett vuxet sätt. Jag tycker att det var en bra dialog och inga konstigheter egentligen.

ANNONS

Vad tror du om möjligt straff för er del?
- Jag har ingen aning. Det blir jättekonstigt att spekulera. Om det kommer en rapport och vi får den till oss får vi förhålla oss till den då. Det är omöjligt att spekulera i. 

Publicerad 2021-08-02 kl 12:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto