POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Djordjics lösning: Jag skulle vilja ha en chans på innermittfältet

AIK:s formsvacka växer sig allt starkare, men Bojan Djordjic tror sig ha lösningen på problemen. Nämligen att spela sig själv som innermittfältare.

- Jag skulle vilja ha en chans på innermittfältet och ta tag i spelet. Det är där man får ha mest boll och kan styra spelet, säger Djordjic till FotbollDirekt.se.

Två poäng på de fem senaste matcherna. AIK:s gulddrömmar har förvandlats till en kamp om att ens hänga med i toppstriden. Samtidigt har Bojan Djordjic kommit tillbaka efter en knäoperation. Men trots den tunga situationen har mittfältaren inte fått en chans värd namnet i de senaste matcherna.

- Många har frågor om de senaste matcherna och att jag inte har spelat med det är inget jag vill prata om nu. Nu siktar jag på att spela från start mot IFK Göteborg och behålla den platsen för resten av säsongen, säger mittfältaren.

Totalt har det blivit sex matcher från start och lika många inhopp i Allsvenskan. Ett faktum som Djordjic inte är helt nöjd med.

- De senaste matcherna har jag fått chansen på tre olika positioner och det kanske inte har varit optimalt. Även om jag kan spela var som helst på mittfältet så skulle jag gärna få fler chanser på samma position. Men det är tränaren som bestämmer och det accepterar jag självklart.

Vad är det som inte fungerat i AIK efter EM-uppehållet?

- Det är otroligt svårt att sätta fingret på. Man säger ofta att "nu ska vi kämpa ned dem" eller "kom igen nu så tar vi det här", men det gäller att alla individer tar jobbet.

Hur ser du på din första säsong i klubben?

- Det finns inte så mycket att säga. Det började riktigt bra innan skadan och då visade jag att min standard och att jag till och med kunde hantera en boll. Men sedan har det väl inte gått så bra på slutet.

- Jag hoppas att alla har insett att jag är en AIK:are i hjärtat. Det skulle inte spela någon roll om vi spelade i division fyra, jag hade ändå valt AIK. Det känns dubbelt så hårt eller bra för mig när vi förlorar eller vinner. Jag är både supporter och spelare, så det här är en dröm för mig.

Publicerad 2008-09-01 kl 16:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå