Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgården om Berg: "Tagit fram en ny plan - han ska ge det en chans"

Allsvenskan

Erik Berg är nära att bryta sitt avtal med Djurgården, enligt Expressen.
Men Bosse Andersson hävdar att mittbacken ska göra ett försök till att komma tillbaka.
- Vi har haft ett möte med Erik och tagit fram en ny rehabplan, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Nyligen skrev Expressen att Erik Berg är på väg att bryta sitt kontrakt med Djurgården och att det ser ut som att han kommer lägga sina skor på hyllan. Men från det blårandiga lägret är beskedet att man fortsatt har hopp om att den skadedrabbade mittbacken ska göra comeback.

- Ja, vi har haft ett möte med Erik och tagit fram en ny rehabplan för att han ska komma tillbaka och spela fotboll, säger sportchefen Bosse Andersson.

- Vi hade ett möte i början av den här veckan, för att prata om vad vi kan göra för att han ska kunna komma tillbaka.

32-åringen, som tidigare varit en del av det svenska A-landslaget, har länge haft knäproblem. Om Bergs status säger Bosse Andersson nu:

ANNONS

- Han kommer ju inte vara tillgänglig för att spela matcher under cupperioden, men i bästa fall är han tillbaka till allsvenskan.

Finns det en dialog om att bryta avtalet så som Expressen skrivit?
- Att bryta avtalet tror jag inte att det funnits en diskussion om, men däremot har vi ett avtal och om man bryter det eller inte… det har mer varit fokus på att se till att vi ska få Erik att spela fotboll igen. Som arbetsgivare är det vårt ansvar. Sen vet vi att Erik haft några tuffa säsonger.

Andersson avslutar:

- Han ska ge det här en chans.

I dagarna var Berg själv, i en intervju med Aftonbladet, tydlig med att han inte gett upp hoppet om fortsatt spel.

Jag saknar det (att spela) så otroligt mycket. Det är en så stor del av mitt liv, fotbollen. Den har gett mig så mycket. Jag älskar verkligen den. Jag saknar den och varje match jag får spela gör mig glad, sa Berg till Aftonbladet.

ANNONS

Om Djurgården kan tänka sig att värva in en mittback till i vinter? Sportchefen Bosse Andersson utesluter det i alla fall inte.

- Just nu är vi ganska hårt ansatta. Vi tyckte att vi hade det ganska bra förspänt där när Isak (Hien) och Hjalmar (Ekdal) blev klara för oss men när situationen nu är som den är med Erik, Jesper (Nyholm) har opererats och Isak gått sönder… då får vi följa utvecklingen.

- Vi har väl utrymme för att agera om vi känner att vi behöver göra något eller om något händer i truppen.

Nyligen gick Djurgården ut med att vänsterbacken Axel Wallenborg ska opereras på grund av en skada och därför blir borta ett längre tag. Men någon värvning på den positionen är inte aktuell, enligt Bosse Andersson. Han påpekar att Elliot Käck är tillbaka i träning igen och att högerbacken Leo Cornic klarat av sitt tillfälliga skifte av kant på ett bra sätt.

ANNONS

- Det är en position som vi känner oss långsiktigt trygga med.

Så hur är läget annars i Djurgårdens trupp inför tävlingspremiären mot Brage i svenska cupens gruppspel? Förutom nämnda Erik Berg och Axel Wallenborg står det klart att Jesper Nyholm, och Isak Hien missar matchen. Vad gäller den sistnämnde har Djurgården hopp om att han ska kunna vara tillbaka till allsvenska premiären i april.

- Men cupen blir nog tuff för honom, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

Vidare är Elliot Käck och mittfältsförvärvet Elias Andersson snart i speldugligt skick.

- Elliot och Elias har varit med under flera pass. Inte riktigt fullt ut, för de ligger lite efter. Men det närmar sig där, säger Lagerlöf.

Är de redo för spel mot Brage?
- Nej, inte för 90 minuter i alla fall. Båda två skulle säkert kunna vara med i en matchtrupp om vi anser att det behövs, men 90 minuter känns lite tufft.

ANNONS

Allt talar vidare för att nyförvärvet Joel Asoro, som anlände till Stockholm i veckan, inte är med mot Brage. Han är inte fysiskt redo än.

Joel har haft det lite jobbigt de senaste 10-14 dagarna. Han behöver nog växa in i det rent fysiskt. Han har ju tränat en hel del på egen hand men inte så mycket de sista tio dagarna, på grund av strul med coronaregler. Han har suttit både här och där.

Nye målvakten Aleksandr Vasjutin har gjort några enstaka träningar med Djurgården och under torsdagen sa sportchefen Bosse Andersson att han är 99,5 procent spelklar.

- Blir han spelklar är han aktuell för att vara med i truppen, säger Thomas Lagerlöf.

Djurgården-Brage har avspark klockan 17.00 på söndag. Matchen sänds på Sportkanalen och kan streamas på cmore.se.

Publicerad 2021-02-19 kl 13:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto