Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården om beslutet: "Känner maktlöshet"

Så kom det då - beskedet att spela inför tomma läktare i premiären för Djurgården står fast. Och klubben har inte så mycket mer att göra än att acceptera det beslut som fattats.

- Vi är lika frustrerade som alla andra och det är jättetråkigt och vi känner en maktlöshet inför det beslut som har fattats, säger Mats Jonsson, säkerhetsansvarig i Djurgården Fotboll till FotbollDirekt.se.

Det har florerat rykten om att Djurgården har avsett att flytta matchen till antingen Råsunda eller Södertälje Arena och spela matchen där men enligt Mats Jonsson är det Stockholms Stadion som gäller på söndag.
- Den har blivit godkänd som matcharena, så vi har ingen avsikt att göra någon förändring. Grundfilosofin är att sporten inte ska behöva lida för det beslut som har fattats säger Jonsson.

På det största djurgårdsforumet på nätet har många skribenter vädrat sitt missnöje och många vägrar acceptera faktum att matchen ska spelas inför tomma läktare och ändå ska försöka ta sig in på arenan på söndag.
Hur ser du på tankegångarna som verkar finnas?
- Det är tankegångar som vi får ta till oss. Men vi får göra det vi kan för att upprätthålla det beslut som är fattat. Vi tycker det är lika illa som många andra. Men allting bygger på ett individuellt ansvar och vi har överklagat i den mån vi kan överklaga beslutet, säger Jonsson.

Ni är inte oroliga för ytterligare bestraffningar om det skulle bli så att obehöriga åskådare tar sig in på arenan?
- Vi kommer att göra vad vi kan för att upprätthålla beslutet och det är för tidigt att sia om hotbilden.
- Det vi kan konstatera är att matchen mot Helsingborg ska spelas inför tomma läktare och då ska vi göra allt vi kan för att försöka upprätthålla det beslutet.

Djurgården tänker dock ta krafttag gentemot den styrande makten i Svenska Fotbollförbundet att få en ändring till stånd, inte minst då det gäller en kollektiv bestraffning. Detta drabbar ju inte bara Djurgården, utan också bortalaget Helsingborg, vars i det här fallet skötsamma supportrar också är portade från arenan.
- Det handlar om att vi ska få en ändring till stånd när det gäller de här delarna, säger Jonsson.

15.00 på söndag är det avspark på Stockholms Stadion med endast media och klubbrepresentanter närvarande.

Publicerad 2010-03-15 kl 18:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons