POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Djurgården polisanmäler hot mot Buya Turay: "Vi misstänker att brott har begåtts"

Foto: Bildbyrån/Djurgården.

Djurgården tog avstånd mot "rasistiska påhopp" mot Mohamed Buya Turay.
Nu polisanmäler även klubben hot som anfallaren fått motta.
- Vi har som policy att polisanmäla alla hot, säger Dif:s säkerhetsansvarige Mats Jonsson i en kommentar på klubbens hemsida.

Situationen som föranledde att Djurgården fick straff mot Elfsborg under måndagens möte i allsvenskan blev omdiskuterad. Buya Turay fick straff efter att domaren Glenn Nyberg bedömt att Dif-anfallaren rivits omkull i straffområdet av Jon Jönsson. Nyberg menade däremot efteråt att han tagit ett felbeslut vid straffen. Det borde varit frispark.

- Där och då (under matchen) uppfattade jag det som att den var innanför och därför bedömde jag det som en straff, sa Nyberg som menar att det fanns en kontakt mellan Jönsson och Buya Turay i situationen.

Buya Turay blev därefter anklagad för att ha filmat, vilket anfallaren slog tillbaka mot i ett inlägg på Instagram.

"Om det här är filmning så är jag beredd att ta straffet från Svenska Fotbollförbundet. Så alla borde hålla käften och hitta något annat att prata om, i stället för att snacka skit på sociala medier för att bli kända. Gå hem, sup er fulla och gå och lägg er", skrev bland annat anfallaren. 

Djurgården meddelade sedan att Buya Turay fått motta ”rasistiska påhopp”, vilket föreningen tog ”kraftigt avstånd” från.

”Sedan situationen ägde rum har han tvingats motta mängder av oacceptabla meddelanden - såväl grova kränkningar som rasistiska påhopp. Det är ett fullkomligt oacceptabelt beteende och något som Djurgården Fotboll härmed vill ta kraftigt avstånd från. Vi accepterar inte att någon av våra spelare eller anställda i föreningen utsätts för attacker och hot, oavsett om det gäller etnicitet, religion, könsidentitet, läggning, eller annat”, skrev Djurgården på sin hemsida.

Nu väljer också klubben att vidta åtgärder. Klubben meddelar att man valt att polisanmäla hat som Buya Turay fått utstå.

”Sedan Djurgårdens senaste fotbollsmatch har en av våra fotbollsspelare, Buya Turay, utsatts för hot, kränkningar, och rasistiska meddelanden i stor skala. Att en anställd i Djurgården Fotboll utsätts för den typen av behandling ser vi som fullständigt oacceptabelt”, skriver Djurgården på sin hemsida.

Vidare skriver klubben:

”Tillsammans med spelaren har Djurgården nu vidtagit en rad åtgärder för att hjälpa spelaren på alla sätt vi kan som förening. Vi har haft bra samtal med honom och i samförstånd bestämt hur vi ska agera på olika sätt. En av åtgärderna är att vi nu har polisanmält de meddelanden som riktats mot spelaren och där vi misstänker att brott har begåtts.”

Djurgårdens säkerhetsansvarige Mats Jonsson menar att klubben polisanmäler alla eventuella hot mot sina anställda.

- Vi har som policy att polisanmäla alla hot som inkommer mot våra anställda och det har vi gjort nu, säger Mats Jonsson, säkerhetsansvarig på Djurgården, i en kommentar på klubbens hemsida.

Publicerad 2019-05-22 kl 10:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå