Djurgården sänkt av bisarrt självmål - Elfsborg tillbaka på vinnarspåret

Ett sent självmål sänkte Djurgården borta mot Elfsborg.
Jacob Une-Larsson bröstade in ett självmål i matchens 88:e minut som gav Elfsborg vinsten.
- Just nu känns det inte bra - absolut inte, säger Thomas Lagerlöf till Dplay.

Elfsborg kom närmast från en 0-6-förlust borta mot Häcken tidigare i veckan, medan Djurgården tog tre poäng efter ett sent avgörande mot Falkenberg på hemmaplan i onsdags.

Efter en jämn inledning på matchen var Elfsborg först med att få en boll i nät. Jesper Karlsson skickade en passning från vänster in i Djurgårdens straffområde, som letade sig fram till Per Frick vid bortre stolpen som stötte in bollen till 1-0. Men målet dömdes bort - oklart varför.

Strax därefter var istället Kalle Holmberg nära på att ge Djurgården ledningen. Holmberg plockade upp en retur och avlossade ett tungt skott - men som smet precis över Tim Rönnings högra kryss. Domaren Glenn Nyberg la inte till någon tilläggstid i den andra halvleken.

- Jag är aldrig offside där, aldrig. Jag tror den tar på en Djurgårdsspelare. Det är sådant som händer, skit samma, säger Per Frick till Dplay om det bortdömda målet.

Halvvägs in i den andra halvleken var Kalle Holmberg bara centimeter från att ge Djurgården 1-0. Aslak Witry hittade Holmberg vid straffområdeskanten - som drog till direkt bara centimeter utanför Rönnings högra stolpe.

Djurgården dominerade den andra halvleken men lyckades inte spräcka Rönnings nolla. Istället var det Elfsborg som gjorde matchens enda mål. I matchens 88:e minut brast det i kommunikationen mellan PK Bråtveit och Jacob Une-Larsson. Une-Larsson bröstade hem ett inlägg mot Bråtveit - som hade sprungit ut och lämnat målet öppet där bollen rullade in.

I och med vinsten klättrar Elfsborg upp på tredjeplats och Djurgården trillar ner på sjundeplats. Härnäst möter Elfsborg Mjällby, medan Djurgården tar sig an Östersund.

- Just nu känns det inte bra - absolut inte. Jag tycker vi gör en bra match, dock är vi alldeles för försiktiga kring offensiva straffområde. Det är för lite tryck där, säger Thomas Lagerlöf till Dplay.

Elfsborg: Rönning - Larsson, Väisänen, Henriksson, McVey - Gojani, Heltne Nilsen, Olsson - Alm, Karlsson, Frick.

Djurgården: Bråtveit - Witry, Une Larsson, Berg, Augustinsson - Ulvestad, Karsltröm - Edwards, Ring, Käck, Holmberg.