Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården satsar blåvitt - värvar tre finländare

Djurgården satsar ungt och finländskt inför nästa fotbollssäsong. På onsdagen presenterades tre tillskott i truppen, samtliga från Finland.

Landslagsmeriterade Kasper Hämäläinen, närmast från TPS, har skrivit på för fyra år. Den 23-årige mittfältaren har spelat såväl defensivt och offensivt som på högerkanten.
-Djurgården har visat stort intresse och har imponerat på mig som klubb, jag ser stora möjligheter att fortsätta utvecklas här. Jag pratar dessutom svenska så det blir lätt att komma in i ett svenskt lag, säger han till Djurgårdens hemsida.

Även 21-årige Joona Toivio har landslagsmeriter, dock från U21-landslaget. Mittbacken, som också skrivit på för fyra år, kommer närmast från Alkmaar, men har varit utlånad till Stormvogels Telstar i den nederländska andraligan.

Joel Perovuo, 24, har skrivit på för tre år i klubben. Perovuo är mittfältare som närmast kommer från Honka och har tränat med Djurgården under en december månad.

Sportchefen Stefan Alvén är oerhört nöjd med de tre finländska tillskotten:
- Kasper är en riktig framtidsspelare i Finland, han kan spela på många platser på mittfältet, han är snabb och teknisk och det kommer att bli väldigt intressant att se honom utvecklas i Djurgården, säger Alvén.

TT/Fotbollskanalen

Publicerad 2009-12-30 kl 18:47
Annons
Annons
Annons