Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

''Djurgården ska bli Sveriges svar på Cambridge och Harvard''

10å

Inga stora nyförvärv. Djurgården har inte råd. Men pengar finns - den gångna säsongen satsades elva miljoner kronor på egna talanger.
- Ingen allsvensk klubb satsar större pengar än oss på egna talanger, säger manager Stefan Alvén.

Djurgården gjorde för en månad sedan klart att stora nyförvärv inte är aktuella - helt enkelt för att pengar saknas.

ANNONS
Ett besked som väckt frågetecken efter tiondeplatsen i år och förlusten av en nyckelspelare som Sharbel Touma.
Men stora resurser finns ändå i klubben - visar det sig nu. Bara under året som gick satsades elva miljoner kronor i klubbens ungdomsakademi.

- Ja, vi har en säkrad finansiering för en elitsatsning på egna talanger fram till 2018. Det finns 75 miljoner från externa finansiärer. Det vågar jag lova att ingen av våra konkurrenter matchar. Satsningen påbörjades för knappt två år sedan, säger Djurgårdens manager Stefan Alvén till FotbollDirekt.se.

- Målsättningen på sikt är att satsningen ska stå för 40 procent av våra nya spelare. Vi ska på fotbollsvis bli Sveriges svar på berömda universitet som Cambridge och Harvard. Djurgården ska både på kort och lång sikt vara landets bästa fotbollsuniversitet som en grund för ett framgångsrikt A-lag.

ANNONS

Vad blir avgörande för att lyckas? - De stora pengarna vi satsar och att vi heltidsanställer landets bästa instruktörer, naprapater, sjukgymnaster. Vi ska locka till oss de bästa spelarna genom att ha den bästa organisationen.

Men även om det handlar om öronmärkta pengar för akademin så medger Djurgårdens manager att det likväl spiller över på A-laget och begränsar resurser för större nyförvärv.
Ändå är han orubblig om den riktning han och Djurgårdens ledning i övrigt valt - och målsättningen att vara ett topplag har inte skjutits på framtiden.

- Det är klart att det här på sätt och vis gör det svårare för oss att satsa på dyrare nyförvärv för vårt A-lag - men det är ett beslut vi står för. Klart att vi hade kunnat tänka kort och kortsiktigt fått fram pengar till färdiga spelare - men nu har vi har en gång för alla bestämt oss för att tänka långsiktigt.

ANNONS

- Men vi vill ändå vara ett topplag och jag är övertygad om att vi kan vara det redan säsongen som kommer. Inte så att vi inte har råd med nyförvärv - klart att vi måste tänka kortsiktigt ibland och värva färdiga spelare.

Publicerad 2010-12-23 kl 16:22
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto