Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgården uppges vilja låna tillbaka Olunga: "Kommer spekuleras"

Allsvenskan

Michael Olunga lämnade Djurgården i vintras för kinesiska Guizhou Zhicheng.
Nu ser kenyanen ut att vara på väg bort från klubben, och enligt flera medier är Djurgården intresserat av att låna tillbaka honom.
- Det kommer spekuleras, säger Dif:s sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

2:14
Nästa

Avbryt
Försök igen

Inför säsongen 2016 värvade Djurgården in Michael Olunga från Kenya. Anfallaren hade en trög start i Blåränderna, men växlade upp ordentligt och gjorde tolv mål under hösten i Dif-tröjan.

Succén under hösten ledde till att Olunga såldes till kinesiska Guizhou Zhicheng för en summa som ryktas ligga runt 38 miljoner kronor, Djurgårdens största spelarförsäljning någonsin.

Nu ser Olunga ut att vara på väg bort från sin kinesiska klubb. Enligt både Fotbolltransfers och Expressen är Olunga på väg att lånas ut, och båda medierna skriver också att Djurgården är intresserat av att plocka in anfallaren på lån säsongen ut. Expressen skriver även att Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har varit i kontakt med Olunga, men att även belgiska och franska klubbar är intresserade.

ANNONS

- Det är en spelare som har varit i Djurgården tidigare. Det kommer spekuleras. Förra veckan var det andra spelare som det spekulerades om och nu är det Olunga. Jag har inget mer att säga om det, säger Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Samtidigt har det pratats om ett nytt lån av Gustav Engvall från Bristol City.

- Gustav är i Bristol och vi har fört diskussioner med klubben om framtiden. Men jag har inget svar på det i dag, säger Andersson.

Vad känner du att ni behöver göra i sommarens fönster?
- Vi har en väldigt bra trupp. Vi ligger trea i allsvenskan efter 16 omgångar. Vi har varit väldigt aktuva under de två senaste fönstrena, och fotboll handlar om kontinuitet. Vi har en tuff konkurrens med många skickliga fotbollsspelare. Vi är stolta över den trupp vi har och jobbar stenhårt med den.

ANNONS

Se ett av Olungas mål i Dif-tröjan i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-27 kl 08:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto