Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgården värvar norska yttern Wikheim

Allsvenskan

Djurgården värvar från saudiarabiska Al-Fateh.
Den norske yttern Gustav Wikheim har skrivit ett treårsavtal med klubben.
- Jag har fått ta del av ambitionerna och planerna för föreningen och det överensstämde med det som jag vill uppnå som fotbollsspelare, säger han i pressmeddelandet. 

Foto: Bildbyrån

Gustav Wikheim.

Djurgården förstärker i offensiven med Gustav Wikheim, som senast kommer från saudiarabiska klubben Al-Fateh. Den norska yttern har bland annat en ligatitel med FC Midtjylland på sitt CV. 

28-åringen har skrivit ett treårsavtal med Stockohlmsklubben. 

Det känns fantastiskt. När jag hörde talas om intresset så var det här väldigt aktuellt för min del. Jag har fått ta del av ambitionerna och planerna för föreningen och det överensstämde med det som jag vill uppnå som fotbollsspelare. Så det här passar mig väldigt bra, säger han.

Yttern har fått goda vitsord om Djurgården från Aslak Witry såväl som Fredrik Ulvestad, vilket är en detalj i att valet föll på just Blåränderna. Han tar även över nummer 23, som har burit av båda de tidigare nämnda norrmännen. 

ANNONS

- Han är en väldigt skicklig fotbollsspelare med offensiva kvaliteter som oavsett klubb står för mycket mål och assist och gör avtryck med sin kreativitet. Han är skicklig en-mot-en, utmanar sin motståndare i sin roll som offensiv ytter, men han kan egentligen spela på vilken plats som helst i anfallet. En duktig avslutare och en intelligent spelare som har varit väldigt uppskattad i sina tidigare klubbar, berättar sportchef Bosse Andersson om nyförvärvet.

Publicerad 2022-01-26 kl 21:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto