Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgården vill samarbeta med Man City och Everton: "Har besökt klubbarna"

Djurgården hoppas på samarbete med Manchester City och Everton.
En kontakt har redan tagits.
- Jag har besökt klubbarna, säger chefsscouten Khaled El-Ahmad till fotbollskanalen.se.

Magnus Pehrsson vill göra Djurgården till ett svenskt storlag. I dagsläget ligger laget femma i allsvenskan - men managern är inte nöjd. Nu hoppas klubben på någon form av samarbete med Manchester City och Everton. Chefsscouten Khaled El-Ahmad har redan besökt klubbarna.

- Vi har en kontakt i Citys scoutingverksamhet. Jag åkte över och såg hur de jobbar och det var intressant att se hur de arbetar med sin scouting. De har ju oändligt med pengar, säger Khaled El-Ahmad till fotbollskanalen.se.

- Det finns ett intresse att utveckla det, sedan får vi se vad det leder till.

Dessutom har Djurgårdens chefsscout varit i Liverpool och träffat Everton som har en erkänt bra ungdomsverksamhet. Och även det besöket kan leda till ett samarbete.

- Jag är god vän med David Moyes (manager) son. Det har varit en ingång i  Everton. Jag åkte dit och det visade sig att vi har rätt lika tänk, det är bara att resurserna är på olika nivåer. Vi ska diskutera och se vad vi kan komma fram till.

Så det kan bli någon form av samarbete med klubbarna?

- Vi har haft kontakt på telefon och mejl om hur vi kan hjälpa varandra. Det är där vi är. Vi har varit där. En kontakt har tagits. Men inget mer än så. Ett önskescenario är att vi kan ha utbyte med varandra. Jag tror mycket på en personlig relation. Det är spännande.

Publicerad 2012-09-12 kl 17:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons