Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dif ser inga problem med topparnas dubbla intressen: "Inte delaktiga om det blir aktuellt"

Djurgården

Henrik Berggren och Bosse Andersson utreds av SvFF.
Men Djurgården ser inga problem med duons anställning hos Club Consulting.
– Om utredningen anser att upplägget inte är bra får vi hantera det därefter, vi tycker att det fungerat alldeles utmärkt, säger Djurgårdens ordförande Lars-Erik Sjöberg till fotbollskanalen.se.

Djurgårdens vd Henrik Berggren och sportchef Bosse Andersson utreds av Svenska fotbollsförbundet för tredjepartsintresse.

Duon är anställd av företaget Club Consulting, som scoutar och agerar rådgivare vid spelarförsäljningar – men arbetar samtidigt som vd och sportchef i Djurgården. Fotbollskanalen.se kunde under torsdagen berätta att SvFF startat en utredning kring ärendet.

Djurgården ser inga problem med upplägget.

– Bosse och Henrik har vi tagit in som konsulter från företaget (Club Consulting). I samband med att vi gjorde det så var vi väldigt noggranna. Det är en lösning som vi tycker är bra och vi har flera andra anställda som har samma upplägg.  Det ger en flexibilitet för oss som förening istället för att ha fast anställda, säger Djurgårdens ordförande Lars-Erik Sjöberg till fotbollskanalen.se.

Annons

Hur ser ni på att de sitter på dubbla stolar?

– Vi har givetvis varit väldigt noggranna. Något som är viktigt att poängtera är att beslut i spelarförvärv görs av styrelsen och ingen annan. Sen bereds olika saker till styrelsen och där är det såklart att framförallt Bosse, men även Henrik delaktiga när vi ska titta på förvärv av en spelare.

Han fortsätter:

– Skulle det vara så, och det har inte hänt ännu, att vi tittar på en spelare som är delfinansierad av det här företaget då kommer inte Bosse och Henrik att vara delaktiga och det har vi pratat om hur vi ska hantera. Då sköts det utav andra personer, det finns en större sportgrupp för det.

Men det måste väl finnas en risk att de kan påverka ändå och på så sätt värva spelare som delägs av företaget?

– Jag skulle vilja säga tvärtom. Skulle det vara så att vi är intresserade av en spelare som är delfinansierad av det här företaget så kommer vi vara ännu noggrannare i vår utvärdering. Det är väldigt många spelare som är delfinansierade av andra riskkapitalinversterare.

Annons

Ni vet väl inte vilka alla spelare är som ägs av Club Consulting är och därmed blir det svårt att veta när ett sånt fall dyker upp?

– Det är någonting som är upp till Bosse och Henrik att säga till om det blir så och ta med det i diskussionerna. Jag vet ett antal spelare som företaget är finansiärer utav och vi har sagt att är det så att vi får en skarp diskussion och att vi närmar oss en annan klubb angående en spelare, då ska inte de vara delaktiga i beredningen och beslutet.

Så ni ser det inte som ett problem?

– Nej, vi har ett konslutavtal och det har fungerat alldeles utmärkt för oss. Vi har inte stött på något problem och skulle det bli så finns det en modell hur vi ska arbeta.  

Hur agerar ni om utredningen visar annat?

– Om det är så att det här är en lösning som någon tycker inte fungerar så får vi titta över hur vi ska hantera anställningsförhallanden med Henrik och Bosse. Vi kommer hitta en lösning i den frågan och är väldigt nöjda med det jobb som Henrik och Bosse har gjort, säger Sjöberg till ftobollskanalen.se.

Annons

Svenska fotbollsförbundet utreder ärendet just nu och när fotbollskanalen.se pratar med kommunikationschefen Niklas Bodell så tror han att det kommer dröja innan beslut kommer.

– Jag tror det kommer ta ett par veckor ungefär. Det är chefsjuristens tidsplan och uppskattning, säger Bodell.

Publicerad 2014-04-25 kl 13:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto