Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Djurgårdens besked efter Ekdal-affären: "Fönstret är inte stängt än"

Allsvenskan

Djurgården har sålt Hjalmar Ekdal.
Tar Carlos Moros Gracia över platsen i startelvan nu?
- Det känns som det, säger sportchef Bosse Andersson till Discovery+.

Foto: Bildbyrån

Under lördagen spelade Djurgården sin första match för året då man gästade den allsvenska nykomlingen Brommapojkarna på Grimsta IP. Mötet slutade 1-1 efter att Carlos Moros Gracia olyckligt varit sist på bollen vid ett baklängesmål för Blåränderna, varpå Joel Asoro kvitterade på straff i andra halvlek.

Bara timmar innan försäsongspremiären blev det klart att Djurgården säljer mittbacksklippan Hjalmar Ekdal till Burnley i en affär som uppges landa på omkring 30 miljoner kronor. I halvtidsvilan berättade sportchef Bosse Andersson om försäljningen i Discoverys sändning.

- Affären har pågått ett tag, från mitten av december. Det har självklart funnits andra klubbar som också varit intresserade. Men Burnley har gjort det bra i Championship och kommer med stor sannolikhet att spela i Premier League, sa Andersson.

Annons

- Det är en miljö som Hjalmar vill vara i och vi är stolta över att skicka spelare till en sådan nivå. Det är en fantastisk saga; två år i Djurgården och nu är han aktuell för spel i England och Premier League. Det är fantastiskt. Jag känner stolthet. Jag är glad för Hjalmar och stolt över Djurgården.

På mittbackssidan har Djurgården nu Marcus Danielson, Jesper Löfgren, Frank Odhiambo och nyförvärvet Carlos Moros Gracia att tillgå. När Bosse Andersson fick frågan om det blir den sistnämnde som nu kommer att ersätta Ekdal i startelvan var han på skämthumör:

- Det känns som det. Nu gjorde han ju mål här i dag, men det var tyvärr i fel kasse. Så vi får se hur det blir med den positionen, skämtade Bosse med glimten i ögat.

- Vi har många andra alternativ också, och fönstret är inte stängt än. Det är långt dit. Vi har haft en dialog (om Hjalmar) under en längre tid och det blev klart i dag, men det är klart att vi givetvis har en beredskap för det.

Annons

Bosse Andersson har tidigare medgett att det finns intresse för Hampus Finndell och Joel Asoro, bland annat. Djurgården-sportchefen hoppas dock att det är färdigsålt för i vinter.

- Det finns alltid en risk (att någon lämnar) när transferfönstret är öppet men jag känner mig trygg i att vi inte har några konkreta diskussioner just nu. Jag hoppas att vi slipper det så att laget som är här är intakt inför de utmaningar vi har framöver, avslutade Bosse Andersson i Discovery+.

Startelvor:

Djurgården: Picornell - Johansson (Odhiambo 67'), Moros Gracia (T. Bergvall 46'), Löfgren (Tageson 67'), Andersson (Neurath Bengtsson 46') - Alemayehu (Odefalk 46'), L. Bergvall (Schüller 46'), Eriksson (Granström 67') - Edvardsen (Asoro 46'), Berg (Bergström 46'), Wikheim (Radetinac 46').

Brommapojkarna: Sidklev - Jelassi, Heggem, Sögaard, Tahwildaran - Nissen, Ackermann, Sandberg Magnusson - Pettersson, Vasic, Leach Holm.

Annons
Publicerad 2023-01-21 kl 16:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto