POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Djurgårdens bomb – Fredrik Reinfeldt föreslås till styrelsen

Foto: Bildbyrån

Djurgårdens IF släpper en bomb.
Tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt föreslås som ny styrelseledamot.
"Valberedningen ser att Fredrik kan bidra med föreningskompetens, styrelsevana och att verka för en tillspetsning i vårt driv" skriver klubben på sin hemsida.

Djurgårdens IF släpper en stor nyhet angående klubbens styrelse. Den före detta statsministern Fredrik Reinfeldt nomineras till klubbens styrelse.

"Fredrik Reinfeldt har i dag lagt politiken bakom sig och arbetar som rådgivare, författare och föreläsare med ett antal nationella och internationella uppdrag i sin portfölj. Valberedningen ser att Fredrik kan bidra med föreningskompetens, styrelsevana och att verka för en tillspetsning i vårt driv att göra Djurgården till en förening som ständigt konkurrerar i den europeiska fotbollen." skriver klubben på sin hemsida.

Reinfeldt är sedan tidigare känd Djurgårdssupporter och var mellan 2003 och 2015 partiledare för Moderaterna och statsminister i Sverige mellan 2006 och 2014.

- Jag är en föreningsmänniska med gedigen erfarenhet av föreningsliv. Jag har stor internationell erfarenhet, jag har mycket beslutskraft och har länge varit med i föreningar och organisationer där jag vet om att hålla ordning på ekonomi. Det finns flera saker jag kan bidra med, säger han till Expressen.

Reinfeldt får också frågan om vad han ska jobba med i Djurgården och svarar då:

- Jag har träffat Lars-Erik Sjöberg (Djurgården Fotbolls ordförande, red. anm.) och vi har diskuterat. Han ser gärna att man jobbar med lite olika saker i styrelsen, även om det är ett kollektivt ansvar. Det är klart att för mig är det en fantastisk timing på det sättet att vi som svenska mästare får möjlighet att komma ut i Europa. Jag har med spänning följt alla våra svenska mästare och deras tyvärr lite fåfänga försök att komma ut i Europafotbollen. Men jag tycker att det känns viktigt. Det är viktigt att svensk fotboll i sin helhet är bra, och även att mitt lag är bra.

Reinfeldt var även inblandad i händelserna när dåvarande tränaren Magnus Pehrsson och ordföranden Tommy Jacobsson lämnade sina uppdrag i april 2013. Då menade både duon och klubben att Pehrsson och Jacobsson hade utsatts för hot av personer under en träning på Djurgårdens träningsanläggning Kaknäs, något som både menade var skälet till avhoppen. Reinfeldt kallade då till presskonferens där han markerade mot händelsen, något han fick kritik från flera håll för.

- Det som hände var att – och låt oss vara tydliga med att det är rätt ovanligt, inte bara i svensk fotboll utan även internationellt – att en tränare och en styrelseordförande avgår grundat i vad de beskriver som en känsla av hot och att det inte fungerar. Jag har hittat väldigt få exempel på det. Väl medveten om att jag är Djurgårdssupporter och engagerad i svensk fotboll på olika sätt var det flera som sa ”kan han kommentera, kan han kommentera”. Till slut var det så många, som det ofta blev när man var statsminister, att vi bestämde oss för att samla ihop det där för att ge en kort kommentar till alla som hade bett om det. Men det är viktigt med ordningen här: Jag kallar inte till presskonferens för att hålla ett tal, jag tackade ja till att ge en kommentar till massor av medier som ville ha en följdkommentar, säger han nu om händelsen.

Den före detta Djurgårdsspelaren Mattias Jonsson föreslås i den nya styrelsen, precis som Linda Wijkström, som har erfarenhet från arbete inom Elitfotboll Dams organisation och som klubbdirektör i Djurgården/Älvsjö mellan 2003 och 2008. Sedan tidigare står det klart att Johan Arneng kommer att lämna sitt uppdrag i styrelsen.

För tre personer, styrelseordföranden Lars-Erik Sjöberg och ledamöterna Claes-Göran Sylvén och Poya Motai, föreslår valberedningen omval om ett (Sjöberg) respektive två (Sylvén och Motai) år.

Årsmötet hålls 11 mars.

Publicerad 2020-02-05 kl 19:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå