POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Djurgårdens glädjebesked - Tibbling förlänger kontraktet

Foto: Scanpix

Här är Djurgårdens gläjdebesked:
Jättetalangen Simon Tibbling är på väg att förlänga kontraktet.
- Det stämmer. Jag vill väldigt gärna stanna, säger han till fotbollskanalen.se.

Simon Tibbling, 17, har stor del i att Djurgården lämnat bottestriden och seglat upp på en femteplats i allsvenskan. Efter EM-uppehållet har jättetalangen startat i alla matcher på det centrala mittfältet och förpassat nyförvärvet Yussif Chibsah till bänken. Nu kan fotbollskanalen.se avslöja att Tibbling är nära att förlänga sitt kontrakt med Djurgården.

- Det känns jättebra. Det är jätteskönt. Jag vill jättegärna stanna i Djurgården, säger han till fotbollskanalen.se.

Tycker du att det har gått fort för dig?

- Ja, det har gått väldigt fort. Jag har inte fattat det själv än. Men det har gått bra, klart över förväntan. Jag njuter av stunden.

Vad har du fått för respons av Magnus Pehrsson?

- Han tycker att det har gått ganska bra för mig. Jag är rätt nöjd med det.

Magnus Pehrsson är mer än ganska nöjd med Simon Tibbling. Djurgårdens manager är väldigt nöjd med att att 17-åringen vill förlänga kontraktet.

- Simon har ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong, men sedan ett tag tillbaka har vi pratat om en förlängning. Känslan är väldigt positiv, säger han till fotbollskanalen.se.

Hur viktig är han för ditt framtida bygge?

- Det är klart att med den kvalitén och åldern han har så är han väldigt viktig för framtiden. Simon har spelat i alla matcher efter uppehållet och gjort det väldigt väldigt bra. Jag tycker att han har anpassat sig snabbt.

- Simon har en väldigt ljus framtid. Jag tror att han kommer att spela på högre nivåer än allsvenskan. Han vill verkligen lyckas, han brinner för det. Han lägger ner väldigt mycket tid på fotbollen, är väldigt lyhörd, vill utvecklas och ställer frågor. Han undrar om sina prestationer och annat. Det är väldigt kul att jobba tillsammans med en sådan spelare.

Bästa egenskapen?

- Han är bra på många saker. Men, hans funktionella teknik.Sedan är passningsspelet väldigt bra också.

För drygt två år sedan var Simon Tibbling på väg till Ajax, men hans dåvarande klubb Brommapojkarna vägrade att sälja sin talang. Ett år senare köptes han loss av Djurgården. Nu är 17-åringen nära en förlängning med klubben.

Publicerad 2012-09-03 kl 15:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå