Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Djurgårdens kaos inför derbyt - flera spelare magsjuka: "Vi stängde ner Kaknäs"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Flera spelare magsjuka - då stängdes träningsanläggningen på Kaknäs ner.
Djurgården har inte haft den bästa uppladdningen inför derbyt mot AIK.
- Det är klart att det varit oroligt inför derbyt, säger Theo Bergvall till Fotbollskanalen.

3:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Flera spelare i Djurgården missade lördagens match mot Värnamo som slutade 1-2. Bland annat kom inte mittbackarna Jacob Une Larsson och Marcus Danielson till spel.

Nu visar det sig att det har gått magsjuka i truppen och att man därför stängde ner träningsanläggningen på Kaknäs. Allt för att inte flera spelare skulle missa söndagens derby mot AIK.

- Jag har varit magsjuk. Jag var rejält dålig och det var trist att missa Värnamo. Vi stängde ner Kaknäs för att få stopp på det. Jag kunde inte göra så mycket, det var bara att stänga in sig, säger Une Larsson till Fotbollskanalen.

Danielson åkte också på det?

Annons
- Ja, precis. Det var flera i laget som åkte på det.

Orolig för att missa derbyt?
- Man är alltid lite orolig att kroppen ska ta stryk av en sådan grej. Jag var rejält sliten efter första träningen efter magsjukan, men börjar komma tillbaka nu.

En annan som varit sjuk i veckan är Theo Bergvall.

- Det var första träningen för mig i dag. Det var hemskt att vara sjuk. Vinterkräksjukan, det var inte alls roligt. Det var allt du kan tänka dig på en och samma gång, säger han och fortsätter:

- Det är klart att man var orolig inför derbyt, att flera skulle smittas. Men jag tror att vi har fått bukt på det där nu. Jag tror att det är löst. Men det var oroligt.

Lagkapten Magnus Eriksson klarade sig och har varit frisk i veckan. Men han var orolig för att smittas och tycker att det var olyckligt att laget missade träningar.

Annons

- Det var någon extra dag där vi höll oss ifrån varandra med tanke på det som skedde innan Värnamo. Nu har vi haft tre-fyra dagar här där vi har kört full fart ihop och alla är friska och krya. Men det var en annorlunda start på veckan, säger han.

- Vi skulle haft en återhämtningsträning efter matchen mot Värnamo, men vi strök den och fick två lediga dagar och var ifrån varandra i 48 timmar. Det kändes sådär med tanke på att vi inte gjorde jobbet i lördags, då vill man gärna in till Kaknäs och prata och reda ut saker och träna. Men nu var det här det absolut bästa. Jag klarade mig tack och lov.

Var du orolig?
- Ja det var jag.

Publicerad 2023-09-22 kl 12:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto