Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Djurgårdens ''öststatstrend'' fortsätter

Djurgården satsar på internationellt motstånd. Men det är inga glamourmatcher som väntar. Istället fortsätter Djurgården att titta mot öst.

- Vi tror det är bra att möta öststatslag. Vi vill ut i Europa och i ett Europa League-kval är chansen stor att få möta lag i från öst, säger Djurgårdens manager Stefan Alvén till FotbollDirekt.se.

Djurgården påbörjar i dag ett utlandsläger i turkiska Belek i Antalya. Nu väntar matcher mot vitryska Vitebsk och ryska Krylia Sovetov - 13:e placerade i den ryska ligan - samt CSKA Moskvas U21.

I fjol var det också turkisk sol som gällde och matcher mot östlag i form av Rubin Kazan och Terek Grozny.

Nu upprepar Djurgården på nytt samma koncept - lägg där till att Djurgården under VM-uppehållet i fjolsomras mötte ryska Champions League-klubben Spartak Moskva.

- Vi hoppas ju som sagt på Europa League-kval och jag tror mycket på den här typen av motstånd och matcher, säger Stefan Alvén och förtydligar:

- Den här typen av fotboll dessa lag står för är givande. Det är fysiskt, småfult och tekniskt. Det är överhuvudtaget hårt jobbande lag det handlar om.

Men det kommer att stanna vid försäsongens internationella matcher för Djurgården den här säsongen.

Större matcher likt Spartak Moskva, Mallorca och Bröndby som under det stora uppehållet i fjol är inte aktuellt.

- Nej, det blir inte det. Uppehållet är för kort den här sommaren.

Men det kunde ha blivit en mer ''glamourmässig'' match under försäsongen. Djurgårdens manager berättar om att en träningsmatch mot en La Liga-klubb var nära att gå i lås.

- Ja, vi hade en match på lut i Spanien och det handlade om en La Liga-klubb men ekonomin satte stopp. Det hade blivit lite för dyrt kände vi så vi valde i slutänden att avstå.

Publicerad 2011-02-23 kl 11:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons