Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgårdens sportchef om Asbaghis uttalande: "Oförskämt"

Allsvenskan

När Djurgården gjort klart med Astrit Ajdarevic hävdade Poya Asbaghi att Dif erbjudit stjärnan fem gånger så mycket mer pengar som IFK Göteborg.
Ett oförskämt uttalande av Blåvitt-tränaren, menar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson

Foto: Bildbyrån.

I februari blev Astrit Ajdarevic klar för Djurgården Djurgården. Dagen efter medgav IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi att Blåvitt också försökt värva mittfältaren. Enligt Asbaghi presenterade IFK ett bud i somras som man sedan diskuterade vidare efter att Ajdarevic brutit sitt avtal med AEK Aten nu i vinter.

- Det är ingen hemlighet att Astrit var en spelare som vi visade intresse för i somras. Jag tycker att vår klubb la ett bud som var värdigt och marknadsmässigt, men när en annan klubb femdubblar budet… ja då blir det knappt en diskussion, man kan egentligen sluta redan där, sa Asbaghi till fotbolldirekt.se.

ANNONS

Det uttalandet gick inte hem särskilt väl hos Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. I podcasten Bergman 90 Minuter, som görs av fotbollsthlm.se, säger nu Andersson:

- Det tycker jag var oförskämt. 

Andersson menar att Djurgården inte svävade i väg i den nämnde affären utan höll sig inom vad de anser är rimliga ekonomiska ramar för att locka till sig Ajdarevic. 

- Vi har jobbat hårt de senaste fem åren för att skapa bra resurser, men vi har våra principer när vi värvar spelare. Och Poya är fotbollstränare. Om de erbjöd en femtedel så förstår jag att han inte var intresserad av att spela i Göteborg i alla fall.

- Astrit var klar över att Djurgården var en klubb som han ville spela för och vi hade ett starkt förtroende för varandra. Vi är väldigt glada över att ha honom här. Det är en profil både på och utanför plan, och han har egenskaper som väldigt få i allsvenskan har. Vi har stora förväntningar på honom, att han ska ta en ledande roll och vara vår fixstjärna.

ANNONS

Djurgården inleder säsongen med att möta Sundsvall på hemmaplan. Matchen visas på C More med avsparkstid 19.00.

Publicerad 2019-03-31 kl 09:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto