Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Djurgårdens vd: ''Ekong var prioritet ett på mittfältet''

Djurgården värvar Prince Ikpe Ekong från Gais. Nigerianen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig 4,5 år in framtiden.

- Han var definitivt prioritet ett för oss på mittfältet. Vi har pratat med Gais ett bra tag och det är alltid diskussioner med ett utgående kontrakt som han hade. Men det är ingen tvekan att det är en spelare som vi har kollat på under en längre period. Vi är jätteglada, säger Djurgårdens VD Alf Johansson till FotbollDirekt.se.

Gais mister sin kanske största stjärna och den allsvenska konkurrenten Djurgården får en riktigt vass mittfältare. Sedan Prince Ikpe Ekong kom till Sverige och Gais, sommaren 2006, har han spelat 46 allsvenska matcher och gjort ett mål. Efter säsongen hade 29-åringens kontrakt löpt ut. Redan nu lämnar dock den forne Reggiana-spelaren Göteborg.

- Det är en aggressiv spelare som står för mycket kraft - en riktig mittfältsmotor. Han spelar alltid och är aldrig skadad. Nu får vi riktigt bra konkurrens på mittfältet, konstaterar Johansson.

Med värvningen av Prince Ikpe Ekong har Djurgården säkrat ytterligare en pusselbit. Sedan tidigare är ytterbacken Patrik Haginge klar. Nästa projekt blir en djupledslöpande forward.

- Katlego Mashego kommer hit på lördag. Jag har inte sett honom själv, men vi har andra som gjort det. Han hoppade in senast i landslaget så det är en meriterad spelare. Sedan får vår tränarstab se om det är rätt, säger Johansson.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-06-26 kl 19:02
Annons
Annons
Annons