Djurgårdsseger efter 22 år: Oerhört viktiga poäng

För första gången på 22 år slog Djurgården Gais på bortaplan.
-Oerhört viktiga poäng för oss, sade Dif-tränaren Carlos Banda efter 1-0-segern.

Högerbreddaren Sharbel Touma var nio år när Djurgården senast slog Gais på bortaplan.
Året var 1988.
Nu blev han matchvinnare i ett fredagsmys på Gamla Ullevi som fick de flesta att längta till lördagen.
Förspelet var en slalomrusch signerad backen Kebba Ceesay på sin högerkanten.
Det höll ända in i straffområdet men där stod Gais comebackande Fredrik Lundgren och det blev tvärstopp.
Ceesay sprang rätt in i Gais-kaptenen och föll handlöst.

Frispark, tyckte domare Martin Strömbergsson, och två skyttar ställde sig bakom bollen.
Vänsterfotade Daniel Sjölund och högerskytten Sharbel Touma.
Det blev Touma som sköt och om den göteborgska muren var rätt placerad eller inte går att diskutera liksom om inte målvakten Dime Jankulovski borde ha greppat bollen.

För skottet var lågt och gick förbi muren och in intill enda stolpen, inte alls särskilt hårt.
-Målet var oerhört viktigt för oss, sade Carlos Banda om fullträffen i den 43:e minuten.
Djurgårdarna hade presterat en första halvlek utan finess, präglad av modlöshet och trubbel med den studsiga Ullevi-mattan.
Men inför ögonen på förbundskapten Erik Hamrén lyftes spelet i andra halvleken och stockholmarnas positiva flyt (2-0 senast mot ett annat Göteborgs-gäng, IFK) tycks hålla i sig.

Inte minst på mitten där Daniel Sjölund och Kasper Hämäläinen har koll och utstrålar trygghet och Philip Hellquist är en kreativ kraft framåt.
-Men sanningen att säga så kunde den här matchen lika gärna slutat 1-1, sade Carlos Banda.
Gais-makrillarna trampar nu vatten i mitten av den allsvenska bassängen och tränare Alexander Axén pendlar mellan hopp efter lyckade träningar och förtvivlan efter tröstlösa matcher.