POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dold kamara avslöjar: "Uppgjorda matcher i allsvenskan"

Foto: SVT

Det finns vägar att muta spelare på högsta nivå i svensk fotboll.

SVT:s Uppdrag granskning avslöjar den före detta Landskrona Bois-spelaren Liridon Leci som någon som har kontakt med spelare som kan kan ordna resultat.

- En i superettan och två i allsvenskan. Jag har gjort affärer med dem. I år så har den ena gjort som han lovade, säger Leci i programmet.

Polisärendna är många, ryktena och misstankarna tusenfallt fler. Uppgjorda matcher är inte längre något i avlägsna ligor och länder, de finns i runtom i Europa, de finns i Sverige.

SVT:s Uppdrag granskning har med dold utrustning spelat in den före detta Landskrona Bois-spelaren Liridon Leci - som säger sig ha möjlighet att påverka spelare i superettan och allsvenskan.

– De är med i stora klubbar. En i superettan och två i allsvenskan. Jag har gjort affärer med dem. I år så har den ena gjort som han lovade, så blev det också. Jag lovar, fyra stycken i samma lag har deltagit, säger Liridon Leci till SVT.

Även i Norge erbjuder Leci möjliugheter att påverka utgången i matcher.

– En vän till mig har kontakter även i Norges division två. Vi var där en gång, jag lovar vid Gud, att till och med tränaren var kompis med min vän. Även tränaren.

Han berättar om att man träffat tränaren och fem-sex spelare i en klubb, som var med och gjorde upp om att det skulle bli fler än sju mål i en match i norska division två.

– Tränaren sa okej. Han sa, ge oss cirka 3000 dollar, hallå eller, 3000 dollar till dem och 10 000 till mig så fixar jag det så som du vill. Hur många mål vill ni ha? Vi ville ha fler än sju mål, på grund av det höga oddset.

När SVT konfronterar Liridon Leci i efterhand med att man spelat in honom med dold kamera uppger han att han känt till den dolda kameran och bara skämtat.

Liridon Leci fick lämna Landskrona på grund av misstankar kring spelfusk. Polisen inledde en utredning kring misstankarna. Förundersökningen pågår fortfarande i fallet.​ Leci har tidigare hävdat sig vara helt oskyldig.

Publicerad 2014-10-07 kl 12:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå