Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Domarbasen trött på kritiken: "Spelarna förlorar sin heder"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

De senaste omgångarna av allsvenskan har till stor del handlat om domarinsatser. Något som får domarkommitténs ordförande Bosse Karlsson att ryta ifrån.
- Man måste få tycka, men man kan tycka på ett annat sätt, säger han till TT. 

Ett flertal matcher i allsvenskan den här säsongen har kretsat kring domslut. Flera spelare har öppet riktat kritik gentemot domare, däribland Malmös Behrang Safari, IFK Göteborgs Sebastian Eriksson och nu senast Niklas Busch Thor i Sirius möte med Hammarby.

- Jag tycker att domaren är skitdålig i vissa situationer, sa kaptenen till C More.

Detta får domarkommitténs ordförande Bosse Karlsson att reagera, som menar att kritiken som har kommit inte har varit konstruktiv.

- Ge oss kritik, ja. Men rikta den vid rätt tillfälle och på rätt sätt och ha respekt för att det finns en annan person bakom. Sedan när (Franz) Brorsson i MFF blev utvisad i söndags och spelare inte tycker att det är utvisning... Då tycker jag att de själva förlorar sin heder lite grann, säger han till TT men passar också på att hylla:

- Samtidigt tycker jag att tränarna av det jag har sett, i de flesta fall, har uppträtt oerhört bra. Till exempel har både Jörgen Lennartsson och Rikard Norling helt tagit udden av frågorna efteråt.

Karlsson ställer sig bland annat tveksam till tv-intervjuer i halvtid, något som han tror genererar fler utspel gentemot domare.

- Ska man ha den möjligheten? Det ser man aldrig i VM-matcher eller Champions League. Mitt i en match är det hög puls och mycket adrenalin och det kan vara svårare att hantera vad man säger, säger ordföranden.

TT: Hur ser du på att domare väljer att inte uttala sig efter matcherna?
- Vi säger att det är upp till domaren, men vi önskar att de ska göra det direkt i samband med matcherna. Vi måste sätta in mer medieträning där. När de svarar på frågorna blir det oftast slut på diskussionen, säger Bosse Karlsson.

Se intervjun med Busch Thor i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-22 kl 09:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons