Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Domarchefen svarar på Therns utbrott: "Det är pajasåsikter"

Allsvenskan

"Ta in internationella domare eller VAR", sa Simon Thern efter mötet med AIK.
Nu svarar domarchefen Stefan Johannesson.
- Jag tycker inte att domarna är sämre än spelarna i allsvenskan, säger han till Aftonbladet.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

I mötet mellan IFK Norrköping och AIK i går rev Henok Goitom ner Henrik Castegren i AIK:s straffområde. Hemmalaget ropade på straff men domare Kristoffer Karlsson valde att fria.

- Lösningen som jag ser är: antingen hyr man in internationella domare som håller en tillräckligt hög nivå, utbildar domarna bättre eller så tar man in VAR. Det finns inget annat, sa Pekings Simon Thern efter matchen och fortsatte:

- Det är för mycket som gör att jag känner att det är nog. Jag känner en uppgivenhet. Jag är så jävla besviken. Det påverkar ens liv. Vi lever för det här. Hade vi spelare varit så dåliga som domarna hade vi blivit nerflyttade i juniorlaget.

ANNONS

Stefan Johannesson, domarchef på Svenska Fotbollförbundet, svarar nu på Peking-mittfältarens kritik.

- Jag förstår Norrköpings frustration, i och med att det är en situation som skulle kunna ha blivit matchavgörande. Men att uttrycka sig så – jag tycker att det är brist på respekt, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

- Det är pajasåsikter. Det finns mycket vi skulle kunna säga om nivån på spelare men det skulle vi aldrig göra. Jag tycker inte att domarna är sämre än spelarna i allsvenskan.

Johannesson avslutar:

- Det ska vara straff. Det är inte svårare än så. Därav förstår jag frustrationen men det måste finnas någon form av respekt mot varandra.

Publicerad 2020-10-27 kl 09:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto