Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Therns utbrott mot domarna: "Hyr in internationella domare eller ta in VAR"

Allsvenskan

NORRKÖPING. Peking känner sig blåst på en straff i slutminuterna mot AIK.
Nu rasar Simon Thern.
- Ta in internationella domare eller VAR, säger mittfältsstjärnan efter 2-2.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Det var när Henok Goitom rev ner Henrik Castegren i AIK:s straffområde i slutminuterna som domaren Kristoffer Karlsson valde att fria. IFK Norrköping-lägret reagerade, förgäves.

Matchen slutade 2-2.

Nu tycker Peking-stjärnan Simon Thern, som tidigare påtalat hur många domslut han känner gått emot hans lag i år, att bägaren runnit över vad gäller domarna.

- Lösningen som jag ser är: antingen hyr man in internationella domare som håller en tillräckligt hög nivå, utbildar domarna bättre eller så tar man in VAR. Det finns inget annat, säger Thern efter AIK-matchen.

- Min uppfattning är att det äldre gardet med Jonas (Eriksson) och Martin (Ingvarsson/Hansson/Strömbergsson, Thern specificerade inte vem) var mycket stabilare. Det är klart att de kunde göra fel, men inte sådana här uppenbara fel. Det kostar oss för mycket för att man ska kunna stå här och känna: "Ja, det är fine, vi tappar poäng och det borde vara straff". Men nej, det är för mycket som gör att jag känner att det är nog. Jag känner en uppgivenhet. Jag är så jävla besviken. Det påverkar ens liv. Vi lever för det här.

ANNONS

Thern avslutar:

- Hade vi spelare varit så dåliga som domarna hade vi blivit nerflyttade i juniorlaget.

AIK:s Henok Goitom tycker också att hans förseelese borde ha genererat i en straff.

- Ja, jag tycker att det är straff. Vi tryckte upp (laget) och jag tror Eric Kahl ropade att han hade två gubbar. Det enda jag kunde göra var att springa utan att se bollen och jag fick en känsla: "Den här kommer gå in i mål". Jag försökte göra allt jag kunde för att stoppa bollen från att gå in i mål. Den här gången hade jag lite tur, säger Goitom.

Publicerad 2020-10-26 kl 21:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto