Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Goitom känslosam över AIK:s besked om framtiden: "Inte längesen många supportrar tyckte jag var slut"

Allsvenskan

NORRKÖPING. Mål i tre raka matcher - och nu vill AIK att Henok Goitom spelar vidare, enligt Bartosz Grzelak.
Ett besked som får lagkaptenen att bli glad och känslosam.
- Det känns otroligt skönt, säger veteranen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Den här säsongen har en 36-årig Henok Goitom spelat i samtliga allsvenska matcher för AIK, trots ett tufft spelschema. Målet mot IFK Norrköping (2-2) under måndagen innebär också att lagkaptenen nätat i tre raka matcher.

För tränaren Bartosz Grzelak råder det ingen tvekan om att Goitom varit betydelsefull för AIK i år.

- Utifrån så tror jag att det kanske är svårt att se vad han har betytt för laget. För han har ställt upp väldigt många gånger när han inte varit helt i slag, eftersom det inte funnits någon annan ”nia” tillgänglig. Och då tänker jag även lite på perioden som var innan mig (Grzelak tog över efter sparkade Rikard Norling i slutet av juli), säger tränaren.

ANNONS

- Sen jag kom in så har jag fått jobba med Henok för att få honom fräsch till matcherna, och han har en påverkan både på och utanför planen. Framför allt på de yngre killarna. Han vägleder de spelarna och jag skulle säga att han har stor påverkan på det här laget.

Efter säsongen går den förre La Liga-spelarens avtal som spelare ut. Om han inte fortsätter spela aktiveras ett tvåårigt kontrakt som assisterande tränare. Enligt tränaren Bartosz Grzelak ligger bollen hos Goitom kring framtiden. Grzelak menar att han och AIK gärna ser att lagkaptenen spelar vidare.

- Jag tror att det i Henoks fall helt och hållet är beroende av hur han själv känner. Det är utmanande att spela på den här nivån i den här åldern, så jag tror att han både mentalt och fysiskt måste känna att han är redo för det. Fysiskt har han inga större problem eller skavanker som han dras med utan det handlar om det mentala kring att du kanske måste träna mer än vad du gjort tidigare, men kanske på ett annorlunda sätt, för att vara i form ett helt år. Om han orkar det så ser jag honom gärna kvar.

ANNONS

Goitom själv förklarar att han och sportchefen Henrik Jurelius ska sätta sig ner för att diskutera framtiden när säsongen väl är över.

- Efter det så finns det tid att prata. Oavsett om jag ska spela eller inte så blir jag kvar på Karlberg. Det är ju inte så att jag ska hitta en ny klubb eller så, och på det sättet är det inte stressigt jämfört med andra som kanske har utgående kontrakt och måste börja planera sin framtid, säger forwarden.

Är du sugen på att spela vidare?
- Alltså, jag kan säga så här: om du ställt frågan i juli så hade jag sagt… inte att jag hatar fotboll, men jag hade lite den känslan. Jag fick aldrig återhämta mig och jag kom till matcherna och kände: ”Jag har ingenting att ge”, för spelschemat var som det var och jag fick spela nästan varje match. På det sättet var det tufft. 

ANNONS

- Men nu när det blivit lite glesare med matcherna så känner jag att jag tillför något till laget och nu känns fotboll underbart. Nu älskar jag fotboll på riktigt. Förhoppningsvis har jag den känslan hela tiden framöver.

När Fotbollskanalen frågar Goitom hur han känner kring att Grzelak flaggar för att han vill att veteranen fortsätter spela är det tydligt att 36-åringen blir känslomässig.

- Det känns otroligt skönt. Det ska jag säga. Det var inte längesen många supportrar tyckte att jag var slut på planen. Nu är det andra tongångar. Där ser man hur snabbt det kan gå i fotboll. Ena dagen är du firad kapten som vinner SM-guld, andra dagen vill de inte se dig på planen.

- Det viktigaste för mig är sportchefen, tränaren, ledarstaben och spelarna. Är de nöjda så är jag nöjd.

Vad säger då sportchefen Henrik Jurelius? Han betonar att klubben har en bra dialog med Goitom och att han är väldigt glad över forwardens formtopp.

ANNONS

- Vi kommer sätta oss ner. Just nu försöker jag få en överblick kring saker och ting, hur vårt budgetläge kan se ut inför nästa år och så vidare. Därefter kan vi fatta beslut om 2021. Men jag gläds otroligt med Henoks form, han visar hur viktig han är, säger Jurelius. 

- Han har gjort ett jävla jobb för klubben. Det har varit lätt att kritisera honom, men han har tagit fajten varenda match när vi inte haft så många alternativ. Han har gjort det med den äran. Nu när det inte är ett lika tätt matchschema så visar han vilken duktig spelare han är.

Publicerad 2020-10-27 kl 07:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto