POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Domaren i skandalmatchen har attackerats förut

Den allvarliga incidenten på Södertälje fotbollsarena var inte första gången som den assisterande domaren Daniel Wärnmark blivit utsatt för angrepp från supportrar. Han har tvingats fly planen två gånger tidigare.

Så sent som i fjol blev Daniel Wärnmark angripen, även den gången från AIK:s läktarsektion. Incidenten inträffade i augusti då Daniel Wärnmark träffades av en läskflaska under matchen mellan AIK och IFK Göteborg.

I oktober 2007 kallade domaren Markus Strömbergsson in samtliga spelare och funktionärer i omklädningsrummen efter 82 minuters spel i mötet mellan Hammarby och Helsingborg på Söderstadion. Då träffades Daniel Wärnmark av mynt och tändare som kastats från läktaren.

Vid båda incidenterna återupptogs matchen. Men i Syrianskas match mot AIK bröts matchen helt och så här motiverade matchdelegaten Lars Wilhelmsson beslutet:
-Wärnmark blev skadad av ett knallskott som träffade i örat och han ska uppsöka sjukhus. Han har garanterat fått tinnitus och hör ingenting. Ingen av domarna vill i nuläget prata om detta, säger Wilhelmsson.
Daniel Wärnmark är en av Sveriges främsta assisterande domare. Under våren har han bland annat dömt EM-kvalfotboll och i de europeiska fotbollscuperna. Förra säsongen medverkade Wärnmark i 24 allsvenska fotbollsmatcher.

TT

Publicerad 2011-04-25 kl 18:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå