Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Domaren om omdiskuterade armbågen: "Frågan är om det är ett vapen eller verktyg"

Allsvenskan

MALMÖ/STOCKHOLM. Domaren Jonas Eriksson valde att nöja sig med ett gult kort till Yoshimar Yotun för armbågen på Magnus Eriksson. Kort därefter avgjorde MFF-backen.
- När man bedömer en situation vad gäller armbågar och armspel så är frågan om det är ett vapen eller ett verktyg, säger Eriksson.

0:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Yoshimar Yotun dundrade in 3-2 för Malmö FF i slutskedet av mötet med Djurgården. Men några minuter tidigare hade backen satt en armbåge i ansiktet på Magnus Eriksson och hade kunnat få lämna planen.

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel menade att det var ett solklart rött kort och han fick medhåll av Hasse Backe och Jon Persson i C More-studion.

Domaren Jonas Eriksson förklarar hur han uppfattade den omdiskuterade situationen:

- Som vi uppfattar det där och då, vi har inte haft fördelen att se repriser. När man bedömer en situation vad gäller armbågar och armspel så är frågan om det är ett vapen eller ett verktyg. Och vi bedömer att det är ett verktyg som han använder i situationen. Det innebär också att det är mindre kraft än om det är ett vapen. Ett vapen har bara ett enda syfte och det är bara att skada. Den uppfattningen hade jag och Daniel (Wärnmark, assisterande) där ute på plats, säger Eriksson.

ANNONS

Domaren har förståelse för att det blir starka reaktioner.

- Absolut, självklart. Det är 23 frisparkar i matchen och dubbelt så många frisparkssituationer. Det finns reaktioner på väldigt många av dem naturligtvis. Så jag har all respekt för att det finns reaktioner på den och på många andra situationer.

Se situationen med armbågen i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-04-24 kl 21:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto