Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Domarna står fast vid omdiskuterade besluten - avgörande i kväll

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. Örgryte och AIK vill att avstängningarna för William Atashkadeh och Oscar Linnér stryks. Domarna står dock fortfarande fast vid sina beslut.
Under tisdagskvällen tar disciplinnämnden upp ärendena.
- Jag vill inte föregripa beslutet, men det är enklare att ta bort en utvisning om domaren erkänner att han har gjort fel, säger vice ordförande Göran Nilsson om Atashkadehs röda kort.

En halvtimme in på derbyt mellan Örgryte och Gais i förra veckan fick hemmalagets William Atashkadeh syna det röda kortet. Anfallaren hade påbörjat en skottrörelse inne i straffområdet, men träffat Alexander Leksells ben istället för bollen, vilket fick domaren Robert Daradic att bestämma sig för en utvisning.

Beslutet rörde upp känslor.

- Jag ville gråta och skratta på samma gång. Det var det sjukaste jag upplevt som fotbollsspelare, sa Atashkadeh efter matchen.

Domaren Daradic stod dock fast vid sitt beslut.

- Just i det ögonblicket gjorde jag bedömningen att han äventyrade spelarens säkerhet. Allvarligt otillåtet spel. Gais-spelaren kommer före Öis-spelaren och slår bort bollen. Öis-spelaren sparkar bakifrån, sa han.

Dagen efter derbyt skickade Örgryte in en skrivelse till Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd där man bad att den automatiska avstängningen som följer vid ett rött kort ska upphävas.

"Vi ifrågasätter starkt gårdagens beslut av domaren att visa ut William Atashkadeh och konsekvenserna av beslutet för både William såväl för Öis Fotboll som förening", skrev man.

Under tisdagskvällen tar Disciplinnämnden upp ärendet. Beslut väntas under onsdagen, någon gång i god tid innan Örgrytes möte med Falkenberg. Inför Disciplinnämndens möte berättar Göran Nilsson, vice ordförande, att domaren Robert Daradic inte har ändrat sin syn på situationen.

- Han står fast vid sin anmälan, säger han.

Att det är allvarligt otillåtet spel?
- Ja.

Kan ni komma att ändra beslutet ändå?
- Det här är en relativt ny möjlighet som finns i tävlingsbestämmelserna. Huvudsyftet med den möjligheten är om domaren till exempel har tagit fel person, mer administrativt. Tanken är kanske inte att nämnden ska gå in och ändra domslut i efterhand, men vi hade ett fall i fjol där en Norrby-spelare blev utvisad. Där fanns det en matchvideo och i det fallet erkände domaren att det var en felaktig utvisning. 

Så, i det här fallet talar det mesta för att domarens beslut kommer stå fast?
- Jag vill inte föregripa beslutet, men det är enklare att ta bort en utvisning om domaren erkänner att han har gjort fel.

Och det har han inte gjort i det här fallet?
- Det har han inte gjort.

Under Disciplinnämndens möte under tisdagskvällen kommer även Oscar Linnérs gula kort i AIK:s möte med Örebro att tas upp. AIK har lämnat in en överklagan och hoppas att kortet, som innebär att Linnér är avstängd mot IFK Göteborg på torsdag, ska annulleras.

- Vi hoppas att domarna sträcker upp händerna och erkänner sitt misstag. Vi kan alla göra misstag. Om de inte gör det är det här något vi måste kolla på. För vi känner att det är alldeles för hårt mot en 20-årig målvakt, sa AIK:s sportchef Björn Wesström efter mötet med Örebro.

Domaren Kaspar Sjöberg står dock, precis som Robert Daradic, fast vid sitt beslut.

- Ja, båda domarna står fast vid sina beslut, konstaterar Göran Nilsson.

Disciplinnämndens beslut kring Linnérs gula kort kommer även det under onsdagen.

Se de omtalade situationerna i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-16 kl 15:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons