Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Drömförvärvets tunga år: "Kunde inte gå för fullt någon gång"

Martin Ericsson sågs som ett av de mest spännande nyförvärven inför den nyligen avslutade säsongen. Men 2009 blev inte alls som han hade tänkt sig.

- Letar man ordentligt kanske man hittar en match, där jag kunde gå för 100 procent. Men annars så hade jag alltid någon känning av någonting, säger Martin Ericsson till FotbollDirekt.se.

Han återvände till Allsvenskan efter sex säsonger i den danska ligan, där han spelade för Ålborg och Bröndby och sågs som ett drömförvärv hos Elfsborg.  
Men skadeproblem gjorde att han inte alls kunde prestera på det sätt han hade hoppats.
- Det är svårt att summera säsongen med tanke på alla skador. Jag har inte fått någon form av kontinuitet alls.

Du gjorde bara tio matcher från start... - Ja och det hade kunnat varit färre. Flera har varit på gränsen om jag skulle varit med eller inte och där det fattades sista minuten-beslut om att jag skulle vara med.

Är du helt återställd nu? - Ha ha. Nej, faktiskt inte. Jag fick ju lite känningar mot Häcken och det var ingen idé att riskera något igen i den sista matchen. Det känns bättre nu men jag är inte 110 procent om jag säger så men nu räknar jag att få en bra uppbyggnad inför nästa säsong och kunna vara med fullt ut då.

Ericsson låter dock inte speciellt nedslagen av att han knappt fick visa vad han kunde - snarare försöker han se positivt på det som hände.
- Nu har jag liksom mentalt ett sug efter att spela. Det är inte bara negativt att missa så här mycket matcher. Nu känns det som om jag har förlängt karriären med ett år i stället.

Kände du, stor press på dig att leverera med tanke på att du utmålades inför säsongen som det mest spännande nyförvärvet i hela Allsvenskan? - Nej det gjorde jag inte. Ingen större fara så och jag både kände och känner stort stöd och förtroende från klubb och tränare. Till nästa år vill jag vara med och visa vad jag kan och bidra på planen och sätta den pressen på mig själv.

Elfsborg utmålades som guldfavoriter och skulle enligt AIK:s tränare Mikael Stahre "jogga hem Allsvenskan". Men riktigt så blev det nu inte. Elfsborg tillhörde toppstriden länge men räckte inte ända fram.
- Jag vet inte exakt vad det var som gjorde att det inte räckte ända fram men med tanke på att vi inte kom upp i den standard vi har, så var det starkt att sluta på en tredjeplats. Men känslan var att vi saknade det sista lilla i avslutande moment och var inte riktigt tillräckligt vasst framåt, eller så vasst som vi behövde vara. Men vi har en stabil plattform att stå på inför nästa säsong.

Ericsson återvände alltså till Allsvenskan efter sex år i den danska ligan. Även om han inte spelade speciellt många matcher i Allsvenskan känner han ändå att han kan göra en tämligen bra jämförelse av serierna.
- Sättet som vi i Elfsborg spelar på är det fler lag som försöker spela på i Danmark. Här i Sverige är det fler lag som försöker spela lite försiktigare och vara mer effektiva i stället.

- Sedan är det mer fysiskt spel i Danmark. Vi har nog blivit lite snällare generellt i Sverige men det tillåts faktiskt lite mer i Danmark, även om det inte går ut över spelkvaliteten men på det stora hela är inte skillnaden så jättestor.

Är du tillbaka i Allsvenskan för att stanna för gott eller har du proffsdörren fortfarande på glänt? - Jag har kontrakt till och med 2012 men jag stänger inga dörrar. Mycket hänger på hur jag känner mig och hur det går för mig. Men jag känner absolut ingen frustration över att jag fick flytta hem nu. Jag och familjen trivs bra här och jag trivs väldigt bra i Elfsborg.

Publicerad 2009-11-05 kl 14:16
Annons
Annons
Annons