Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Drömlönen - så mycket tjänar Guidetti

John Guidetti är klar för Feyenoord. Samtidigt avslöjas nu hans drömlön i Manchester City - pengar han får behålla i Holland.

- Jag tänker inte kommentera detaljerna i kontraktet överhuvudtaget, säger John Guidettis agent Per Jonsson till FotbollDirekt.se.

- Det viktigaste för oss har varit att John får speltid. Feyenoord har följt honom länge och varit väldigt seriösa, det känns som att de verkligen vill satsa på honom.  

Han må byta ner sig fotbollsmässigt - från superklubben Manchester City i Premier League till ett Feyenoord som dragits med problem i Holland. Men ekonomiskt går det ingen nöd på John Guidetti.

Nu står det klart att jättetalangen får med sig sin höga Manchester City-lön till nya holländska klubben. Enligt uppgifter till FotbollDirekt tjänar Guidetti 7,5 miljoner kronor om året i Manchester City - detta genom det treårskontrakt han skrev på med klubben i juli.

Siffror som gör att Guidetti drar in runt 15 000 pund i veckan - cirka 155 000 svenska kronor, viket ger en månadslön på drygt 600 000 kronor.
Pengar som den svenske 19-åringen nu får behålla, trots att han inte kommer att spela fotboll för Manchester City på ett år.

När Guidetti förlängde med City skrevs en specialklausul in i kontraktet. Klausulen säger att talangen vid en eventuell utlåning är garanterad samma lön.

Nu står det klart att Feyenoord inte haft råd att betala Guidettis lön själva. Förutsättningen för övergång var att City gick in och delfinansierade det hela - detta har varit stöttestenen vid förhandlingarna.
Klubbarna lyckades till sist enas om en lösning där de samfinansierade Guidetti, och därmed roddes avtalet i land.     

I och med detta blir nu Guidetti en av de bäst betalda i klubben. Dessutom tilldelas han tröja nummer tio.   

- Ja, det är ju en fjäder i hatten och visar också på hur gärna Feyenoord ville ha honom, säger Per Jonsson.

- Alla inblandade är nöjda med uppgörelsen: Jag, John, hans familj och de bägge klubbarna. Jag tror stenhårt på den här lösningen för John.

Publicerad 2011-08-31 kl 18:35
Annons
Annons
Annons