Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Drömlönen som knäckte AIK och Djurgården

Allsvenskan

Förra hösten var det Astrit Ajdarevic som värvades för stora pengar av IFK Norrköping. Nu står det klart att "Peking" lockat till sig Gefles ytter James Frempong - genom att erbjuda en miljonlön.

- Vi vill inte slå oss på bröstet gentemot andra klubbar. Men vi hoppas att värvningen av James sänder signaler, att vi satsar på unga spelare, säger Norrköpings ordförande Peter Hunt till FotbollDirekt.se.

När det stod klart att IFK Norrköping skulle spela allsvenskt 2011 gjorde klubben en rejäl satsning, med flera namnstarka nyförvärv. Det största: Astrit Ajdarevic. Jättetalangen skrev i november på ett fyraårskontrakt med Norrköping, enligt vad FotbollDirekt erfar värt totalt åtta miljoner.

James Frempong är en bit ifrån Ajdarevic lönemässigt - men får ändå en allsvensk topplön. Enligt uppgifter till FotbollDirekt drar Frempong in sammanlagt 5 miljoner kronor för 3,5 år med "Peking" - drygt 1,4 miljoner per år. Peter Hunt är förtegen om detaljerna i avtalet, men desto mer nöjd med värvningen.   

ANNONS
- Jag tänker inte kommentera vad vi erbjudit lönemässigt, men vi är glada att ha knutit till oss en fantastiskt intressant spelare, säger ordföranden och fortsätter:
-Det här är en del i vår strategi att knyta till oss unga, utvecklingsbara spelare och James är definitivt en sådan, precis som Ajdarevic.

Norrköping var långt ifrån ensamt i jakten på Frempong. Enligt FotbollDirekts uppgifter var AIK och Djurgården med in på sluttampen, men fick till sist nobben av Frempong själv. Tidigare har också Malmö FF visat intresse. Men nu blir det alltså "Peking" för den 22-årige yttermittfältaren.  
Kontraktet börjar gälla från och med januari 2012, men IFK jobbar hårt på att få över Frempong omgående.
- Jag kan inte svara på hur det blir än, men vi jobbar på det. Det visar sig de närmsta dagarna om vi kan få över James redan i år, säger Peter Hunt.

ANNONS

Gefle har ännu inte bestämt sig hur de ska göra, men FotbollDirekt.se kan avslöja att parterna är väldigt nära en överenskommelse.

Enligt FotbollDirekts uppgifter rör det sig om en mindre övergångssumma - Norrköping vill betala 500 000 kronor, medan Gefle vill ha 750 000 kronor. Klubbarna är på god väg att komma överens och Frempong ser därmed ut att bli Norrköpings spelare redan i år.

Publicerad 2011-08-10 kl 16:42
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto