Drömmål av Levi mot Hammarby

STOCKHOLM. Rikard Norling fick 1-1 mot Hammarby i sin första match i IFK Norrköping.
Då slog Jonathan Levi till med ett drömmål i krysset.
- Det var det enda rätta jag gjorde, säger Levi till Discovery+.

Norrköping startade i ett rasande tempo och tryckte tillbaka Hammarby. Bortalagets presspel var aggressivt, Alexander Fransson var bra på mittfältet och framåt skapade den offensiva trion med Sead Haksabanovic, Jonathan Levi och Samuel Adegbenro problem för hemmalaget.

Efter 15 minuter kom matchens första chans. Haksabanovic slog en frispark från vänster, Adegbenro dök upp vid bortre stolpen och nickade - men Oliver Dovin gjorde en jätteräddning.

Efter 24 minuter gjorde IFK Norrköping sitt första misstag i matchen. Dino Salihovic slog bollen rakt på Akinkunmi Amoo vid mittlinjen. Amoo ställde om snabbt och satte bollen i djupet till Astrit Selmani som blev fri och försökte lobba över en utrusande Oscar Jansson, men bollen smet utanför stolpen.

Nio minuter senare gjorde Norrköping 1-0. Och som man gjorde det. Jonathan Levi fick bollen en bit utanför straffområdet och klippte till direkt med vänster och den satt helt perfekt i det bortre krysset.

- Det är kul, men det var också det enda rätta jag gjorde. Jag får förbättra mig i spelet. Målet var snyggt, så det räddade min prestation lite grann i varje fall, men än så länge är det inte alls godkänt, sa Levi till Discovery+ i paus.

Bara en minut senare kvitterade Hammarby. Astrit Selmani fick bollen vid motståndarens straffområde och tråcklade in den till Amoo som blev fri och satte 1-1.

- Det är en spelare (Amoo) som har en lite okonventionell spelstil, då han har bollen nära kroppen och är duktig på att dribbla och spela på små ytor. Han gör en bra match och var även bra i försvarsspelet, då han stal bollen av motståndaren, säger Bajen-tränaren Stefan Billborn till Discovery+.

IFK Norrköping tog ut hela sin startelva. Då tog Hammarby över.

Efter 62 minuter bröt Abbe Khalili ett uppspel och spelade ut till vänster till Vladimir Rodic som skickade in bollen i straffområdet och på Marco Lunds fot. Det var nära att bollen styrdes in i eget mål, men den gick utanför.

Tre minuter senare spelade Lund bollen till Hudu som skickade vidare till Selmani som var nära att göra 2-1.

I den 70:e minuten tog sig Amoo förbi Oliver Stefansson inne i straffområdet men avslutet träffade stolpen.

Hammarby fortsatte att föra spelet men lyckades inte att få in ett andra mål. Matchens slutade 1-1. Bajen-tränaren Stefan Billborn tar med sig flera bitar från matchen.

- Det kändes som det gick ganska fort i framför allt första halvlek. Det var bra att få en tempohöjning, då det var klart högre tempo än i våra tidigare matcher, säger Billborn.

Hammarby: Dovin - Sandberg, Fenger, Fjóluson, Jeahze - Andersen, Khalili, Hudu - Amoo, Selmani, Lahdo.

IFK Norrköping: Jansson - Wahlqvist, Castegren, Rask - Alvarez, Fransson, Salihovic, Telo - Levi, Adegbenro, Haksabanovic.

Publicerad 2021-02-11 kl 15:55