Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Drugge sänkte Elfsborg: "Skönt för honom"

Försäsongen är minsann de stora svängningarnas period. Elfsborg som vunnit med 2-0 mot Malmö FF och 4-1 mot Örgryte, fick ge sig med 0-3 mot Trelleborg. Andreas Drugge var stor förgrundsfigur hos skåningarna.

Trelleborg har under försäsongen haft problem att göra mål. Men mot Elfsborg märktes inte dessa problem nämnvärt. Först tidig ledning genom Kristian Haynes men den stora orsaken till det var Andreas Drugge, som ständigt oroade Elfsborgsförsvaret och som också gjorde två mål.
- Skönt för honom att göra två mål. Han växte in i matchen ju längre den led och han är ännu rörligare redan nu än vad han tidigare visat. Motståndarna är förstås medvetna om hans rörlighet, därför var det starkt av honom att vara ännu mer rörlig, säger assisterande tränaren Alf Westerberg.

Drugge nickade in 2-0 via ribban med sju minuter kvar av första halvlek och i den 58:e minuten gjorde han också 3-0 när han utnyttjat en misslyckad utrusning av målvakten Abbas Hassan.
- Andra målet var ju lite turligt, det ska ju erkännas men han är helt klart en av nycklarna till vårt offensiva spel, säger Westerberg.

I den andra halvleken fick Westerberg och övriga på Borås Arena se en efterlängtad comeback i hemmalaget - Anders Svensson bytte av Daniel Mobaeck.
Svensson gjorde en godkänd insats och drog också blickarna till sig från Westerberg.
- Anders såg ganska pigg ut. Han briljerade på mittfältet med sitt excellenta passningsspel och han gjorde ett piggt intryck. Han hade dock svårt att skapa något offensivt, berömmer Westerberg.

Med Svensson i laget flyttade Elfsborg upp spelet men Trelleborg hade ändå koll på händelserna och kunde vinna med 3-0.
Härnäst väntar regerande svenska mästarna Kalmar.
Laget är förvarnat. 3-0 mot Elfsborg är inget som smålänningarna kan blunda för.
- Vi betar av topplagen ett efter ett nu, skojar Westerberg men han tillägger också med lite mer allvar att den hårda matchningen är medveten.
- Om ska lyfta oss ännu ett snäpp behöver vi vänja oss vid fart och intensitet och att vi möter ett snabbare spel.

Publicerad 2009-02-17 kl 21:09