Dubbel Gaiscomeback räddade poäng mot Elfsborg

Elfsborg var på väg att gå upp i serieledning. Då kvitterade Gais till 2-2 i den 90:e minuten. En viktig poäng för göteborgarna i bottenstriden

Elfsborg jagar serieledning och Gais kämpar för att undvika nedflyttning. Länge såg det ut som att matchen skulle sluta 1-1. Då klev Amadou Jawo in i handlingen. Nyförvärvet från Gefle gjorde på egen hand 2-1 för Elfsborg med bara fyra minuter kvar av matchen.

Elfsborg var då nya serieledare. Men Gais ville annat. I den 90:e minuten tryckte Eyjolfur Hedinsson in 2-2 efter en rörig situation. En poäng som kan bli oerhört viktig för Gais som vill undvika nedflyttning.

Innan de båda målen var det Elfsborg som var närmast segern, tack vare en stark andra halvlek. Då skruvade hemmalaget upp tempot och skapade en rad heta lägen. I matchminut 64 trodde nog de flesta av de 8 672 åskådarna att Elfsborg tagit ledningen. Men Daniel Nordmarks och Denni Avdics skott blockerades och Teddy Lucic nickade utanför.

De båda första målen kom i slutminuterna av första halvek. Först slog Nordmark en hörna som Anders Svensson mötte med en högervolley som seglade in i bortre hörnet. Elfsborgs ledning blev dock kortvarig. Tre minuter senare snodde Jonas Lundén bollen av Helgi Danielsson och fann en omarkerad Wanderson strax utanför straffområdet. Brasilianen, som inte hade gjort mål sedan den 31 maj, vände om och placerade in 1-1 med en behärskad bredsida.

Poängen betyder också att Gais är obesegrat i fyra raka matcher.

Publicerad 2009-09-12 kl 17:57