Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dubbla glädjebesked för IFK Göteborg: "100 procent redo"

Svenska Cupen

GÖTEBORG. Här är det dubbla glädjebeskedet för IFK Göteborg inför cupsemifinalen mot Elfsborg:
Mittfältskuggen Tobias Sana är tillbaka i truppen och unge mittbacken Rasmus Wikström är helt återställd från sin korsbandsskada.
- Jag är 100 procent redo för spel, säger Sana till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Tobias Sana vilade senast mot IFK Norrköping. Han tycker att vilan gjorde honom gott.

- Det är bara bra med mig. Solen lyser och jag mår bra. Jag har varit lite sliten i kroppen. Jag ska inte sticka under stolen med att jag kände mig trött i kroppen. Jag hade en liten knackig försäsong och var lite sjuk, säger mittfältaren och fortsätter:

- Jag var hemma och kunde inte träna på nästan tre veckor. Och att spela fem matcher på så kort tid tar på kroppen. Hade jag haft en full försäsong så tror jag inte att det hade varit några problem. Jag måste lyssna på fysioteamet. Det var ett bra val. Nu är jag helt redo för spel, säger han.

Annons

Vad tror du om cupsemifinalen mot Elfsborg?
- De slog oss senast med 1-0. Och de har min kompis ”Jeppe” Karlsson. Vi har samma agent och han är en bra lirare. Sen har de många andra som är bra, som Simon Olsson och Rasmus Alm. Det är ett bra kollektiv. De har byggt upp något intressant. De är väldigt bra defensivt och har spets där framme också. Det är ett bra lag, men jag tycker att vi är bättre. Vårt mindset är att vi ska vinna.

Vilka skulle du säga är favoriter?
- Vi är favoriter. Spelare för spelare tycker jag att vi är bättre än dem, så enkelt är det. Men de har gjort det bra, så vi ska inte underskatta dem. Vi har respekt för dem och vet vad de kan. De är väldigt svåra att komma igenom. Det kommer att bli en jämn match. Men om vi inte tror på oss själva, vem ska då göra det? Jag tror på alla gubbar där inne.

Annons

Vad skulle en cupfinal betyda för er?
- Det vore fantastiskt såklart! Målet är att komma till final och sedan vinna. Det hade betytt extremt mycket, nu när vi är en match från final. Om det så krävs 120 minuter så ska vi ge 110 procent. Alla är laddade för det. Vi ska göra vad som krävs för att gå till final, säger Tobias Sana.

Utöver att Sana är redo för spel imorgon kom sjukgymnasten Fredrik Larsson med ett annat glädjebesked efter onsdagens träning på Kamratgården.

- Rasmus Wikström är friskförklarad, vilket är väldigt roligt. Han har gjort en stor resa och ett fantastiskt jobb. Han kan nu träna för fullt, säger Larsson.

Kristopher Da Graca är alltjämt skadad. Där är det "vecka för vecka" som gäller. Fredrik Larsson berättar också att Jakob Johansson närmar sig comeback.

- Jakob tar steg i rätt riktning och börjar närma sig. Det ser bra ut för Jakob.

Annons

Vad gäller Robin Söder så gick operationen enligt plan.

- Han är i gång och kör rehab. Målet är att han ska kunna spela fotboll i år. Det är vår ambition. Men vi får se hur det ser ut i höst, säger Fredrik Larsson.

IFK Göteborgs matchtrupp mot Elfsborg: Anestis, Amos, Calisir, Bjärsmyr, Holm, Titi, Jallow, Tolinsson, Erlingmark, Alexandersson, Yusuf, Affane, Lagemyr, Sana, Aiesh, Abraham, Farnerud, Charaishvili. 

IFK Göteborgs cupsemifinal borta mot Elfsborg börjar klockan 17.45 på torsdag och sänds på TV12, C More Fotboll och streamat på cmore.se. 

Publicerad 2020-07-08 kl 13:32

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto