Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dulee Johnson försatt på fri fot

Dulee Johnson är försatt på fri fot.
Något som kan indikera ett frikännande från väldtäktsmisstankarna.
- Vi korkar inte upp champagnen ännu, säger Johnsons advokat.

Den våldtäktsmisstänkte fotbollsspelaren släpptes i väntan på dom efter fredagens förhandlingar i tingsrätten.

AIK-mittfältaren greps den 12 oktober och hade suttit häktad sedan den 15 oktober inför fredagens rättegång. Rättegången skulle ha fortsatt på måndag men avslutades redan under fredagen då förhandlingarna gick snabbare än förväntat.

Tingsrätten beviljade också advokat Michael Lindéns yrkande att försätta Johnson på fri fot i väntan på dom, som kommer den 6 december.

- Jag korkar inte upp någon champagne ännu, men naturligtvis är det glädjande på ett mänskligare plan att Dulee nu kan lappa ihop sitt sönderslagna liv, säger Michael Lindén till TT.

Händelse i maj

Åklagare Henrik Söderman hävdar att Johnson våldtog en 22-årig kvinna i Solna natten till den 27 maj. Övergreppet ska ha skett i Johnsons bostad. AIK-spelaren har tidigare medgett att han haft sexuellt umgänge med kvinnan men sagt att hon frivilligt gick med på det.

Att Johnson nu försätts på fri fot kan ses som första steg mot en friande dom, även om det inte behöver bli så.

- Rätten konstaterade att det inte fanns skäl att ha honom fortsatt häktad, men jag vill inte föregripa eller övertolka beslutet, säger advokat Michael Lindén.

Är det här ändå inte ett första steg mot ett frikännande?
- Det är positivt, men jag vill inte övertolka beslutet. Jag är dock glad att tingsrätten underkände åklagarens yrkande att hålla honom fortsatt häktad.

Krav från sponsor

Michael Lindén vill inte säga något om rättegången i övrigt:

- Eftersom förhandlingen hölls inför stängda dörrar tycker jag inte det är lämpligt att kommentera förhandlingarna i övrigt.

AIK:s huvudsponsor Åbro har under hösten framfört krav på att Dulee Johnson inte längre ska spela för den allsvenska fotbollsklubben. AIK har dock inte bestämt sig hur föreningen ska agera.

TT

Publicerad 2010-11-26 kl 20:46
Annons
Annons
Annons