POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Durmaz slipper avstängning: ”Det kan verka konstigt, det kan jag förstå”

Jimmy Durmaz blir inte avstängd för struptaget på Jose Zamora. Granskningsgruppen går på domarens linje.
- Vårt uppdrag är inte att överpröva domarens beslut, säger ordförande Dag Wikman.

Jose Zamora och Jimmy Durmaz brottades i matchen mellan Halmstad BK och Malmö FF. Durmaz tog till synes struptag på Zamora, som reagerade med att slå till Durmaz i magen. Zamora fick rött kort för tilltaget, medan Durmaz helt kom undan bestraffning. Granskningsgruppen har nu tittat på situationen för att avgöra om Durmaz ska anmälas till disciplinnämnden, och riskera flera matchers avstängning. Men Durmaz kan andas ut – för Granskningsgruppen väljer att gå på domarens linje.

- Domaren har gjort sin bedömning och i hans bedömning är inte det där bestraffningsbart, och vi har ingen anledning att göra någon överprövning av hans bedömning, säger ordförande Dag Wikman till fotbollskanalen.se.
På vilka grunder har ni tagit det beslutet?
- Vårt uppdrag är inte att överpröva domarens beslut, utan vårt uppdrag är att agera under förutsättningen att händelser sker utanför domarens bedömningsområde. Han har bedömt en situation utifrån vad han ser och han ser ingen anledning att bestraffa Malmö-spelaren, sedan vad som är rätt eller fel, det kan ju både du och jag ha en åsikt om.

Vad hade krävts för att ni skulle skicka ärendet vidare då?
- Om spelet hade varit på något annat ställe och samma situation hade uppstått, då hade vi haft möjlighet att göra en bedömning om att gå vidare. Om domaren hade haft blicken på något annat ställe, där bollen var.

- Det kan verka konstigt, det kan jag förstå, men vi försöker vara väldigt konsekventa att vi inte överprövar domarens beslut. Det är inte vårt uppdrag.

Malmö FF låg under med 0-1 mot Halmstad när Zamora visades ut. Efter utvisningen vände MFF matchen och vann till slut med 3-1.

Publicerad 2011-04-13 kl 13:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå