Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Durmaz stora förändring: "Fått ett helt annat tänk"

Foto: Scanpix

Jimmy Durmaz

Jimmy Durmaz är en klart lysande stjärna i Malmö FF. Och han tränar på en rad detaljer denna säsong.
– Jag har fått ett helt annat tänk, säger Durmaz till MFF:s matchtidning Avspark.

Jimmy Durmaz är en av Malmö FF:s absolut hetaste spelare just nu. Mot Kalmar FF var han tungan på vågen och låg bakom 1-0-målet samtidigt som han själv vackert avgjorde matchen med sitt 2-0-mål.

– Jag kände redan efter femton sekunder att ”det här blir min match”, när jag tog en femtiometerslöpning, vann boll och fick till ett avslut. Sen bara fortsatte det, och jag njöt verkligen på plan, från första minut till sista, säger Jimmy Durmaz till det kommande numret av MFF:s matchtidning Avspark som går att läsa på mff.se på fredag.

Under intervjun spelar Syrianska mot AIK och Durmaz kan inte förneka sina känslor för hemmalaget Syrianska.

– Jag ska inte ljuga: jag älskar att se deras matcher. Det är mitt folks lag. Jag älskar dem – så länge de inte möter mig. Även om det är alltid speciellt att möta laget som ligger mig varmt om hjärtat, så är det inget snack: på plan vill jag bara vinna matchen för mitt lag, och det är Malmö FF.

I Syrianska möter Durmaz inte bara landsmän. Även en familjemedlem spelar i klubben, nämligen Sharbel Touma som är Jimmy Durmaz morbror.

– Det blir i så fall femte gången jag möter honom, så jag har vant mig lite vid det. Första gången var i Djurgården 2010. Han är en farlig spelare offensivt som gillar att göra grejor i fart och har en internationell spelstil.

Tillsammans med Malmös assisterande tränare Jörgen Pettersson har Durmaz börjat träna flera detaljer.

– Jag har fått ett helt annat tänk. Snabbt mot motståndarens mål, så fort som möjligt, det är det som ger oss fördelen. Får jag bollen nu går jag längs kanten eller passar in och löper vidare istället för att gå i sidled. Det gör stor skillnad. Nu gör jag det enkelt, säger Durmaz som utvecklar:

– Det är klart, jag är en spelare som vill ha bollen och dribbla hela tiden, men det handlar om mognad. Det är likadant för de största spelarna, ta Messi: i början var det bara dribbla och göra mål som gällde för honom. Men nu släpper han bollen på ett och två tillslag mycket oftare, och gör fler mål än någonsin.

Hela intervjun kan du läsa i det kommande numret av Malmö FF:s matchtidning Avspark som finns att läsa på mff.se från och med fredag.

Publicerad 2012-04-19 kl 18:08
Annons
Annons
Annons